Pohjois-Tuusulan tiet kuntoon

Aloite tehty:
06.09.2021
Aloitteen tekijä:
Eeva-Liisa Nieminen
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Pohjois-Tuusulan tiet kuntoon

Kunnalla on ollut monenlaista tie- ja infrahanketta Etelä-Tuusulassa ja erikoisesti Rykmentinpuistossa. Ne eivät voi olla syy, että Kellokosken ja Jokelan tiet jätetään rapistumaan. Tiensuuntieltä osassa tietä kuorittiin asfaltti alkukesästä, jyrsittiin pinta ja se on edelleen ilman päällysteettä. Tiensuuntie lyhentää huomattavasti matkaa Kellokoskentieltä Jokelaan ja sen soisi olevan kunnossa. Päällystäminen on kuitenkin suuruusluokaltaan vain joidenkin kymmenien tuhansien kustannus.

Omenalahdentie on toinen murheenkryyni. Kun Kellokoskella tehtiin koulujen ohitustie jo muutama vuosi sitten, pätkä Omenalahdentietä jäi tekemättä. Tässäkin kunnan taholta on annettu selitystä, että Etelä- Tuusulan tiehankkeet ovat vieneet määrärahat, ja vuosien odotuksesta huolimatta mitään ei tapahdu edelleenkään.

Pohjois-Tuusulan tiet tulee pitää kunnossa. Kunnan eri alueiden kehittäminen edellyttää että kasvavaa Etelä-Tuusulan infran rakentamista ei pyritä rahoittamaan Tiensuuntien jyrsimisellä eikä Omenalahdentien jättämisellä oman onnensa nojaan.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 6.9.2021 § 131: Kunnanhallitukselle valmisteltavaksi
Johtoryhmä 7.9.2021: Kasvu ja ympäristö -toimialan valmisteltavaksi
Tekninen lautakunta 14.2.2023: Ehdotus kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle
Kunnanhallitus 6.3.2023: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 6.3.2023 § 40: Aloite käsitelty

Vastaus

Kunnan infran rakentamisen ja saneeraamisen työkohteet aikatauluineen käsitellään ja hyväksytään vuosittain teknisessä lautakunnassa. Investointimäärärahat kohteineen päätetään vuosittain kunnan budjettikäsittelyn yhteydessä.

Katujen kunnossapitoyksikkö päällystää ajoratoja ja kevyen liikenteen väyliä vuosittain myönnettävien määrärahojen puitteissa pääsääntöisesti priorisoiden kohteet kunnon ja käyttöluokan mukaan, riippumatta missä päin Tuusulaa kadut sijaitsevat.

Tiensuuntie on kunnan hoidossa oleva yksityistie. Tien kunto romahti merkittävästi talvella 2020-2021, koska sitä ei ole aikanaan perustettu nykyisen liikenteen vaatimusten mukaisesti. Kantavuuden lisäämiseksi tie bitumistabiloitiin jyrsimällä keväällä 2021 ja tie päällystettiin lokakuussa 2021.

Omenalahdentielle tehtiin koulun kohdalle tilapäinen ohitus koulun rakenneustyön mahdollistaimseksi. Varsinainen Omenalahdentien rakentaminen siirtyi henkiöresurssien puutteen takia vuodelle 2022, koska Kunnallistekniikan rakentaminen toimi pitkään 25 %:n vahvuudella. Kohde valmistui loppuvuodesta 2022. Kahden vuoden väliaikaisuus oli lähinnä estettiinen haitta koulun kohdalla väliaikaisten keveyen liikenteen järjestelyjen vuoksi.

Päätös

Päivitetty: 10.03.2023

« Takaisin