Hämeentien/Nahkelantie/Koskenmäentien liikenneympyrän laajennustarve

Aloite tehty:
28.12.2009
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Uutena tuusulalaisena haluan ottaa kantaa kyseisen liikenneympyrän laajennustarpeeseen. Se on riittämättömän kokoinen alueen kasvavaa liikennemäärää silmällä pitäen. Pienillä muutostöillä kyseisestä liikenneympyrästä voidaan tehdä suurempi, kaksikaistainen ja näin liikenne sujuisi paremmin eikä alkaisi arkiaamuina ja iltapäivinä ruuhkauttamaan. Nyt olisi oikea hetki tämän toteutukseen kun työvoimaa saatavilla hieman ehkä halvemmallakin taloudellisesta tilanteesta johtuen ja korjataan vuoden 2000 asuntomessujen alta kuulemma hätäisesti kyhätty pikkuympyrä niihin mittoihin kuin se on ilmeisesti ollut alunperin tarkoitus tehdäkin. Yritin etsiä tietoja kunnan sivuilta mutta en löytänyt. Liikenneympyrän aiheuttama liikennetukos kuitenkin ollut monen tapaamani paikkakuntalaisen puheenaiheena.

Käsittelyvaiheet

4.1.2010: Teknisen toimen valmisteltavaksi
4.1.2010: Jukka-Matti Laaksolle valmisteltavaksi
17.12.2013 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse.

Vastaus

Kt 45/ mt 139 (Nahkelantie)/Koskenmäentie liittymäalue on maantiealuetta, josta vastaa Uudenmaan ELY-keskus. Tuusulan kunta ja Uudenmaan ELY-keskus tekevät suunnitteluyhteistyötä liittymän kehittämiseksi.

Kiertoliittymä on mukana 6.11.2013 valmistuneessa Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmassa. Suunnitelmassa kiertoliittymään tehtäväksi toimenpiteeksi on esitetty kaksikaistaisen kiertoliittymän toteuttamista. Kaksikaistaisesta kiertoliittymästä on jo yleissuunnitelma valmiina, koska laajentamistarve on ollut tiedossa jo pidemmän aikaa. Hankkeelle ei kuitenkin toistaiseksi ole ollut rahoitusta.

Koska liittymän parantamistarve on ilmeinen, hankkeen suunnittelua viedään eteenpäin. Yleissuunnitelman jälkeen hankkeesta tulee laatia tiesuunnitelma. Tiesuunnitelma prosessi on jo aloitettu ja se jatkuu vuoden 2014 aikana. Suunniteltavien muutosten toteutusaikataulu on kuitenkin vielä avoin ja se tarkentuu hankkeen kustannusarvion, rahoittajien ja budjetoinnin myötä.

Päivitetty: 17.12.2013

« Takaisin