Pilvitoimisto nimeksi tietohallinnon palveluille

Aloite tehty:
06.02.2023
Aloitteen tekijä:
Nieminen Eeva-Liisa
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Sähköisten menetelmien käyttö on Tuusulassakin ottanut kelpo loikan. Yhteydenotto palveluihin edellyttää kuitenkin, että tietää vaikkapa kunnan sivuilla palvelun nimen. Se ei ole ATK, onko IT, ICT, tietotekniikka, tietohallinto. Näitä kaikkia hakusanoja voi yrittää tuloksetta, jos vaikka haluaa löytää kunnantalolla neuvontapisteeseen. Ehdotan, että kyseinen toimipiste nimettäisiin Pilvipalveluiksi tai Pilvitoimistoksi, mallia tässä voi ottaa Vantaan vastaavasta toimistosta. Se nimi jää mieleen, ja olisi konkreettinen paikka.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 6.2.2023: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 14.2.2023: Yhteiset palvelut, ict-palveluiden valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 4.12.2023 § 493: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 5.2.2024 § 11: Aloite käsitelty

Vastaus

Hallintolain 9 §:n mukaan viranomaisen on käytettävä asiallista,​ selkeää ja ymmärrettävää kieltä. Nimien on oltava ymmärrettäviä ja helposti löydettäviä. 

Tuusulan kunta tuottaa itse perustietotekniikan palveluita kunnan työntekijöille,​ oppilaille ja luottamushenkilöille. Palveluyksikön virallinen nimi on ICT-​palvelut,​ joka toimii Kehittäminen ja tietohallinto -​palvelualueella.

Tietohallinto on yhdessä viestinnän kanssa tarkistanut ja parantanut ICT-​palveluiden yhteystietojen löydettävyyttä kunnan verkkosivuilla. Nimenmuutokselle ei tässä yhteydessä katsota olevan tarvetta,​ koska ICT-​palvelut on vakiintunut termi kuntasektorilla ja myös Tuusulan kunnassa. Lisäksi kunnan toimipisteissä on ohjeistukset yhteydenottoihin ICT-​asioissa,​ minkä lisäksi luottamushenkilöille on avattu oma Extratnet-​palvelu Tuuextra kesällä 2023.

Päätös

Päivitetty: 09.02.2024

« Takaisin