Hiihtolatu

Aloite tehty:
10.01.2010
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Hei, täällä Rusutjärvellä on sekä lapsille että aikuisille hyvin vähän mahdollisuuksia talviurheiluun. Koululla on nyt jäädytetty kenttä missä voi luistella, mutta muuta ei ole. Meillä on iso järvi, jossa olisi mahdollista hiihtää, retkiluistella tai muuten vaan luistella, jos kunta tekisi sinne ladut ja auraisi luistelijoille radan. Tätähän voisivat muutkin käyttää, niin tuusulanjärvi ei kuormittuisi niin paljon. Järven ympäri voisi kiertää yksi isompi rata/latu ja oikopolku vaikka puolesta välistä järveä, jota pienemmät liikkujat voisivat kiertää. Tämähän palvelisi myös koulua koulun liikuntatunneilla.

Käsittelyvaiheet

11.1.2010: Liikuntapalveluiden valmisteltavaksi
Liikuntalautakunta 2.2.2010 § 4: Aloite käsitelty

Vastaus

Liikuntapalvelut ylläpitää hiihtolatuja eri puolilla Tuusulaa yhdessä paikallisten urheiluseurojen ja muiden yhteisöjen kanssa. Olosuhteiden ja resurssien mukaan myös Rusutjärven jäälle pyritään tekemään hiihtolatu, joka palvelisi lähialueen asukkaita. Ladun tekeminen edellyttää sopivia olosuhteita ja esim. vuonna 2009 latu saatiin ajettua helmikuussa. Kuluva talvi on järviolosuhteiden osalta ollut erityisen haasteellinen. Jään pinnalle kertynyt vesi on sääilmiönä yleinen koko maassa ja latu-uran tekeminen on ollut vaikeaa myös Tuusulanjärvellä.

Matkaluistelu-uran osalta liikuntapalvelut panostaa ensisijaisesti Tuusulanjärven ylläpitoon yhdessä Järvenpään kaupungin kanssa. Ryhdyttäessä ylläpitämään ja perustamaan uusia matkaluistelureittejä tulee niitä pohtia ensisijaisesti resurssien, vaikuttavuuden ja olosuhteiden näkökulmasta. Tällä hetkellä liikuntapalveluilla ole edellytyksiä ylläpitää matkaluistelureittiä Rusutjärven jäällä. Aloitteessa mainittu matkaluistelureitti vaatisi uutta kalustoa ja sitoisi vähintään yhden työntekijän ylläpitämään reittiä 1-2 kuukauden ajaksi. Toimenpide heikentäisi myös Tuusulanjärven reittien tasoa, eikä se vaikuttavuuden näkökulmasta ole kannatettavaa.

Liikuntapalvelut haluaa kuitenkin tukea hyvää ajatusta matkaluistelureitin kehittämiseksi Rusutjärvellä. Tukea annetaan tarvittaessa opastamalla, jos paikallisilta yhdistyksiltä/yhteisöiltä löytyy edellytyksiä (kalusto, talkooväki) ylläpitää esim. pienimuotoista matkaluistelureittiä Rusutjärven jäällä.

Päätös

Päivitetty: 15.02.2011

« Takaisin