Hidaste/valot Carlanderintielle Kellokoskell

Aloite tehty:
12.01.2010
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Hei,
Nyt päättäjät on jo aika ajatella Kellokosken keskustan liikennettä ja pieniä aloittelevia koululaisia. Eikö kukaan halua teistä lapsen turvallista koulumatkaa. Toivoisin jonkinlaista hidastetta tai jopa liikennevaloja tienylitykseen Carlanderintieltä yli kirkolle päin. Oma lapseni aloittaa koulun vuoden päästä ja toivoisin, että ottaisitte huoleni vakavasti. Carlanderintielle on muuttanut paljon lapsiperheitä ja he toivovat turvallisuutta myös lapsilleen. Kuka ottaa vastuun, jos sattuu jotain?

Käsittelyvaiheet

Jukka-Matti Laaksolle valmisteltavaksi 5.5.2010
28.9.2011: Anne Toivanen vastannut kirjeellä

Vastaus

Olette tehnyt aloitteet liikenneturvallisuuden parantamiseksi Kellokoskella Carlanderintieltä kirkolle päin tien ylityksestä, vanhusten ja lasten turvallisen kulkemisen takaamiseksi.  

Tuusulan kunnan tekninen toimi toteaa, että suunnitteilla on Vanhalle Valtatielle suojatiesaareke, joka toteutuessaan mahdollistaa tien ylityksen kahdessa osassa Carlanderintieltä tullessa Ruukinkujan suuntaan. Vanha Valtatie on Uudenmaan Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen (ELY) omistama tie ja Tuusulan kunnan tulee neuvotella kaikista tie- tai liikennealueilla tehtävistä rakentamis- tai parantamistoimenpiteistä ELY-keskuksen kanssa ja saada heiltä lupa ko. toimenpiteisiin.

 Suunnittelu on vireillä ylityksen parantamiseksi ja suunnitelmasta on alustavasti neuvoteltu ELY-keskuksen kanssa. Tuusulan kunta arvioi hankeen asiakirjojen olevan valmiit syksyn 2011 aikana ja toivoo saavansa toteuttamissopimuksen tehtyä ELY-keskuksen kanssa vuoden 2011 loppuun mennessä, jonka jälkeen kunta voi toteuttaa suojatiesaarekkeen, tien levennyksen ja muut parannustoimenpiteet liittymässä.

Päivitetty: 30.09.2011

« Takaisin