Koirapuisto Hyrylään

Aloite tehty:
28.04.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Ehdotan että Hyrylään, varuskunnan alueelle, rakennettaisiin koirapuisto. Alueella on hyvää tilaa tähän tarkoitukseen, jopa jo osittain aidattuakin aluetta löytyy. Asutusta ei aivan vieressä ole joten siitä ei tulisi edes meluhaittaa. Täällä on nyt vain Riihikalliossa oleva puisto, joka on liian pieni. Hyrylän alueella on paljon koiria, joten käyttöä löytyy varmasti. Puistossa pitäisi olla omat puolet isoille ja pienille koirille, jolloin siellä oleminen olisi mukavaa ja turvallista kaikille. Keravalla ja Järvenpäässä on molemmissa useita koirapuistoja.

Käsittelyvaiheet

28.4.2011: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
2.5.2011 Eeva Myyrälle valmisteltavaksi
13.9.2011 § 151 tekninen lautakunta

Vastaus

Kunnassa on valmisteilla parhaillaan viheraluestrategia, jossa määritellään viher- ja virkistysalueiden tavoitteellinen palvelutaso. Tähän suunnitteluun sisältyvät myös koirapuistot tavoitteellisine saavutettavuusalueineen.

Viheraluestrategiassa tullaan linjaamaan koirapuistojen palvelutaso, eli kuinka tiheässä koirapuistoja tulisi sijaita. Lähtökohtana voitaneen pitää vähintään yhtä koirapuistoa kussakin taajamassa sekä Etelä-Tuusulan osalta tiheämpää verkostoa. Tavoitteena on, että koirapuistot tullaan jatkossa suunnittelemaan jo kaavoitusvaiheessa. Tällöin koirapuistojen sijainti on tiedossa kaikilla kaava-alueelle muuttavilla etukäteen.

Ehdotus koirapuiston sijoittamisesta mm. Lahelaan otetaan huomioon viheraluestrategian laadinnassa. Jokelassa koirapuistoa on suunniteltu Peltokaaren kaava-alueelle.

Viheraluestrategiatyötä voi seurata ja siihen vaikuttaa osoitteessa http://www.tuusula.fi/viheraluestrategia.

Päätös

Päivitetty: 12.10.2011

« Takaisin