Kellokosken padon mopoliikenne kuriin

Aloite tehty:
19.09.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Aloitteeni koskee tunnettua ongelmaa: Ruukkialueen padon yli ajetaan jatkuvasti ja usein häikäilemättömästi mopoilla, vaikka kohdassa on selkeä moottoriajoneuvoilla ajamisen kieltävä merkki. Reitti on lukuisille koululaisille ainoa järkevä koulutien osa ja on perin huolestuttavaa, että siinä kulkevaa, vastuutonta mopoliikennettä on niin paljon. Toivon todella, että mopoliikenne padolla saataisiin kuriin mahdollisimman tehokkaasti ennen kuin vakava onnettomuus tapahtuu.

Ehdotan padon välittömään läheisyyteen avattavaa porttia niin että kunnossapito tai pelastustyö ei hankaloidu, mutta mopoilijoiden kulku osin estyy tai ainakin vauhti padon kapealla väylällä hidastuu. Toivon kunnalta selvitystä siitä, vaikuttaisiko tällainen kulkueste alueen yrittäjien toimintaan tai kiinteistön museoarvoon, ja miten se vaikuttaisi.

Käsittelyvaiheet

19.9.2011: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
19.9.2011 J-M. Laaksolle valmisteltavaksi
2.12.2013 Suvi Niemi vastannut kirjeitse

Vastaus

Tekninen toimi on selvittänyt ongelmaa maastokäynnillä ja todennut, että Kellokosken patosillan kevyen liikenteen väylän liikennettä on syytä rajoittaa ajoneuvopuomilla.

Teknisessä toimessa ei tällä hetkellä ole ylimääräisiä puomeja varastossa, joten ajoneuvopuomit asennetaan maaston sen jälkeen, kun uusi puomierä on tilattu (arviolta keväällä 2014).

Päivitetty: 02.12.2013

« Takaisin