Raitioliikenteeseen panostusta

Aloite tehty:
21.09.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Vireillä

Raitioliikenteen palveluiden turvaaminen kohtuullisella tasolla Jokelan asukkaille.
Tuusulan kunnan tulisi ottaa aktiivisempi rooli raitioliikenteen matkustamisen mahdollistamiseksi kohtuullisesti Jokelan kasvavassa taajamassa.
Seuraavat VR:n lähivuosien toimenpiteet ovat merkittävästi heikentäneet jokelalaisten joukkoliikenteen käyttäjien asemaa:
1) ns. oikoradan käyttöönoton yhteydessä Lahteen vähennettiin ruuhka-ajan junavuorosta Helsingistä n. klo 16 pysähdys Jokelassa. VR:ltä saamassani palautteessa vedottiin siihen, että näin parannettiin Hyvinkään ja Riihimäen matkustajien palveluja.
2) Jokelan aseman palvelu suljettiin loppukeväästä 2011
3) Lippu-uudistus syyskuussa 2011: 30 päivän lippuni kallistuu 71,82 e/kk eli junamatka välillä Jokela-Tampere. Aiemmi hinta oli 385,50 ja nyt se on 457,32, mitään lisäjunia ei tule. Hinta on määritelty kalleimpien pendolinojen tason mukaan, joista yksikään ei pysähdy Jokelassa. Ainoastaan yksi IC-junavuoro on korvattu Hki-Tre välillä pendolinolla, mutta pysähtyy kuten IC, ja olikin aiemmin IC. Myöskin pidemmät kausiliput ovat hinnaltaan useita kymppejä nykyistä kalliimpia. Nykyinen lippu on maksanut 385,50 ja uusi hinta on 457,32, mitään lisäjunia ei tähän tule. VR on markkinoinut uudistusta edullisena etukäteen matkoja suunnittelevalle. Tiedän käyväni työssä, joten suunnitelmallisuus toteutuu. Mainonta on ollut harhaanjohtavaa. Vuodenvaihteessa hinnat suurella todennäköisyydellä jälleen nousevat. Asuinpaikan valinnassa junayhteydet painoivat valinnassa, kuten varmasti useilla muilla jokelalaisella.

Käsittelyvaiheet

21.9.2011: Teknisen toimialan valmisteltavaksi
21.9.2011 J-M. Laaksolle valmisteltavaksi

Päivitetty: 21.09.2011

« Takaisin