Koira-aitaus Lahelaan

Aloite tehty:
31.10.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Lahelan alueella asustaa paljon koiria, joita ei ole mahdollista ulkoiluttaa vapaana kodin läheisyydessä. Lähin paikka on Riihikallion koira-aitaus, johon on jo automatka. Lahelassa näkyy olevan paljon syrjässäkin olevia niitty- ja peltoalueita, joihin saisi suurenkin koira-aitauksen pienillä kustannuksilla rakennettua. Asukasluku on muutamina vuosina paisunut suureksi Lahelan alueella ja olisi toivottavaa, että asuinkeskuksen palvelut/ulkoilumahdollisuudet lemmikinomistajille kasvaisivat mukana. Toivon, että Lahelaan tulisi reippaan kokoinen koira-aitaus, jotta koirat saisivat monipuolista liikuntaa ja sosiaalisia kontakteja muihin lajitovereihinsa alueellamme. Tämä voisi myös ehkäistä osittain ikuista koiranjätös ongelmaa Lahelan kävelyteiden varsilla.

Käsittelyvaiheet

31.10.2011: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
31.10.2011: Jari Huttuselle valmisteltavaksi
22.11.2011: Jari Huttunen vastannut kirjeellä

Vastaus

Tuusulassa on nykyi   Tuusulassa on nykyisin, syksyllä 2011, kaksi koirapuistoa: yksi Riihikalliossa ja toinen Klaavonkallion alueella. Aloitteita uusien koirapuistojen sijoittamisesta saadaan runsaasti vuosittain. Erityisen paljon aloitteita tuli keväällä 2011 järjestetyssä viheraluekyselyssä. Koirapuistoille on yritetty löytää tarkoitukseen soveltuvia paikkoja Tuusulassa, mutta rakennettujen alueiden ympäristössä tällaisen alueen löytäminen on usein vaikeaa. Mm. Lahelan Tuhkalanpuistoon on aikoinaan yritetty sijoittaa koirapuistoa, mutta hanke kaatui asukkaiden vastustuksen vuoksi vuonna 2008.

 

                                             Kunnassa on valmisteilla parhaillaan viheraluestrategia, jossa määritellään viher- ja virkistysalueiden tavoitteellinen palvelutaso. Tähän suunnitteluun sisältyvät myös koirapuistot tavoitteellisine saavutettavuusalueineen.

 

                                             Viheraluestrategiassa tullaan linjaamaan koirapuistojen palvelutaso, eli kuinka tiheässä koirapuistoja tulisi sijaita. Lähtökohtana voitaneen pitää vähintään yhtä koirapuistoa kussakin taajamassa sekä Etelä-Tuusulan osalta tiheämpää verkostoa. Tavoitteena on, että koirapuistot tullaan jatkossa suunnittelemaan jo kaavoitusvaiheessa. Tällöin koirapuistojen sijainti on tiedossa kaikilla kaava-alueelle muuttavilla etukäteen.

 

                                             Ehdotus koirapuiston sijoittamisesta mm. Lahelaan otetaan huomioon viheraluestrategian laadinnassa. Jokelassa koirapuistoa on suunniteltu Peltokaaren kaava-alueelle.

 

                                             Viheraluestrategiatyötä voi seurata ja siihen vaikuttaa osoitteessa http://www.tuusula.fi/viheraluestrategia

Päivitetty: 28.11.2011

« Takaisin