Kevytliikenneväylä välille Carlanderintie-Olanderintie (Kellokosken keskusta)

Aloite tehty:
07.05.2012
Aloitteen tekijä:
Helasvuo Anni, Tuusulan Puolesta valtuustoryhmä
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Carlanderintieltä on suunniteltu ja osin rakennettu kevyen liikenteen väylää Olanderintielle. Työ on kuitenkin jäänyt kesken, koska maapohjan omistaa kansainvälinen sijoitusyhtiö. Kunnan pyrkimyksistä huolimatta neuvottelut maapohjan ostamiseksi kunnalle eivät ole edenneet. Rakentamatta jääneen osan pituus on kymmenisen metriä.

Kevyenliikenteen puuttuminen on jo useamman vuoden ajan hankaloittanut kohtuuttomasti uuden Roinilan asuinalueen asukkaiden liikkumista kylän keskustan palveluihin.

Esitämme, että kunnan tulee viipymättä lunastaa tai muuten hankkia maa omistuksensa ja samalla pyytää työlupa kevyenliikenteen väylän rakentamiseksi ao. kohtaan.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 7.5.2012 § 59: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 15.5.2012: Ehdotus kunnanhallitukselle
Kunnanhallitus 21.5.2012 § 218: Palautettiin uudelleen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 22.5.2012: Aloite valmisteltavaksi kuntakehitykseen
Kuntakehityslautakunta 16.3.2016 44: Kunnanhallitukselle päätettäväksi
Kunnanhallitus 21.3.2016 § 95: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 9.5.2016 § 44: Aloite käsitelty

Vastaus

Tekninen toimi toteaa, että tilanne on aloitteentekijöiden kuvaaman mukainen. Asia käsiteltiin mm. Kellokosken kuntalaisillassa 17.4.2012. Olanderintien jatkeena Roinilanpellon suuntaan olevalle virkistysalueelle on rakennettu kevyen liikenteen väylän pohja lähes valmiiksi. Väylää rakennettaessa huomattiin, että maa ei olekaan kunnan omistuksessa.

Väylää ei voida viimeistellä ennen kuin maa on hankittu kunnalle tai lupa väylän rakentamiseen saatu. Kunnasta on lähetetty sopimusluonnos maan hankkimiseksi. Asia ei ole edennyt maan omistavan kiinteistöyhtiön puolella, ja neuvottelujen eteneminen on ollut hitaahkoa tästä johtuen. Maanomistajana on sijoitusyhtiö, joka on pantannut kiinteistön, eikä kovin mielellään pura panttausta. Kuntakehityksen maankäyttöyksikkö hoitaa maanhankinta-asiaa. Tekninen toimi rakentaa ko. kevyenliikenteenväylän loppuun, kun maanomistus sen sallii.

Päätös

Päivitetty: 16.05.2016

« Takaisin