Vanhan Valtatien, Koulutien ja Kirvesmiehentien risteysalueen liikenneturvallisuuden parantaminen Kellokoskella

Aloite tehty:
29.05.2012
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Olemme huolissamme liikenneturvallisuudesta koskien Vanhan Valtatien, Koulutien ja Kirvesmiehentien risteysaluetta Kellokoskella. Risteysalue on vaarallinen kaikille sitä käyttäville, niin jalankulkijoille kuin ajoneuvonkuljettajillekin. Risteysalueen suurimmat vaaraa aiheuttavat tekijät ovat huono näkyvyys, jatkuvasti kasvavat liikennemäärät ja suuret ajonopeudet. Nämä tekijät asettavat etenkin jalankulkijat vaaralliseen asemaan ylittäessään vanhaa valtatietä. Lumisina talvina korkeat lumipenkat huonontavat näkyvyyttä entisestään, kuten myös pimeät vuodenajat, jolloin aamun ja iltapäivän ruuhka-ajat kuljetaan hämärässä/pimeässä. Lasten korkeudelta katsottuna risteyksen ylittäminen on hengenvaarallista.

Uudenmaan ELY-keskus toteuttaa kevyen liikenteen väylän Kellokoskelta Järvenpäähän (mt 1456) vuoteen 2015 mennessä ja Tuusulan kunnan on kerrottu rakentavan keskisaareketta jalankulkijoille Vanhan Valtatien ja Carlanderintien risteykseen. Nyt samalla pitäisi myös tämä kiistatta alueen vaarallisin risteys hoitaa kuntoon.

Käsittelyvaiheet

30.5.2012: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
28.11.2014 Suvi Niemi vastannut kirjeitse

Vastaus

Vanha valtatie on ELY-keskuksen hallinnoima maantie ja laajemmat parannustoimenpiteet saattavat vaatia tiesuunnitelman. Lisäksi mahdollisten parannustoimenpiteiden yhteydessä ELY-keskus tulee todennäköisesti ehdottamaan tien muuttamista kunnan kaduksi.

Tällä hetkellä Tuusulan kunta pyrkii välttämään maanteiden ottamista kaduiksi, etenkin tässä kohteessa, kun tie ja sen rakenteiden kunto voivat aiheuttaa kunnalle huomattavia kustannuksia.

Vanhan Valtatien (1456), Koulutien (1453) ja Kirvesmiehentien liittymäalue on kuitenkin yksi Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelman kohteista. Koska tässä risteää kaksi ELY:n hallinnoimaa maantietä, on parannusten toteutusvastuu ensisijaisesti ELY:llä.

Maankäytön suunnittelu alueella on kesken ja laajamittaisemmat parantamistoimenpiteet tulee teknisen toimen näkemyksen mukaan jättää siihen vaiheeseen, kun liittymäalueen maankäyttö on kaavoituksen myötä selkeytynyt

Päivitetty: 28.11.2014

« Takaisin