Hevosmiehentien puiston parantaminen

Aloite tehty:
09.06.2012
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Hevosmiehentien puisto on kaksiosainen, joista toinen osa on hyvin pienellä käytöllä. Esitän siitä leikkivälineiden siirtämisetä samalle alueelle toisten leikkivälineiden kanssa ja sen tilalle perustettavaksi lähiliikuntapaikan; esim lentopallokenttä tai vapaata hiekkakenttää pallonpotkimiselle, mölkylle ym pihapeleille. Samalla voisi rummuttaa puiston avo-ojat, jolloin pienten kanssa puistoillessa ei tarvitsisi pelätä vesivahinkoja. Puiston kasvillisuus myös tulee esim liian lähelle liukumäen portaita ja etenkin pensaiden kukkiessa lapset pelkäävät siellä pörrääviä hyönteisiä.

Käsittelyvaiheet

11.6.2012: Kasvatus- ja sivistystoimen sekä teknisen toimen valmisteltavaksi
12.6.2012: Risto Kanervalle valmisteltavaksi
27.8.2012: Kunnossapitopäällikkö Jari Huttunen ja liikuntapäällikkö Risto Kanerva vastanneet kirjeellä

Vastaus

Hevosmiehentien leikkipuiston vanhojen leikkivälineiden siirto ei ole taloudellisesti, eikä teknisesti kannattavaa. Ns. pienemmästä osasta poistetaan loput leikkivälineet, kun niiden käyttöikä tulee täyteen. Leikkivälineitä ei siis enää korjata eikä uusita. Sen jälkeen alueen voi jättää hiekkakentäksi pelailua varten.

Samassa yhteydessä tarkistetaan alueen kuivatuksen vaihtoehdot. Tänä vuonna Kellokoskelle rakennetaan lähiliikuntapaikkoja Roinilaan ja Ruukkiin.

Liikuntapaikkarakentaminen ja nykyisten kehittäminen keskittyy kunnassa pääasiassa koulujen ja päiväkotien läheisyyteen.

Kasvillisuuden hoito kuuluu vuosittaisiin rutiinitöihin.

Päivitetty: 27.08.2012

« Takaisin