Kevytväylän jatkaminen ja alikulkuväylän rakentaminen Ristikiven tienhaarasta ja jatkaminen Lahelantien länsipuolella,

Aloite tehty:
03.09.2012
Aloitteen tekijä:
Stenvall Raimo / Tuusulan puolesta valtuustoryhmä
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Esitämme, että Ristikiven tienhaarasta Lahelantien länsipuolella jatketaan keskeneräistä kevytväylää ja tehdään alikulkuväylä n. 50 m ennen Nahkelantietä, jolloin se palvelee sekä Nahkelan että Vaunukankaan koulun suuntaan. Maasto on kuivaa, hyvää hiekkamaata, jonka kunta omistaa.
Kunta sai 96 000 € perintöä, joka voitaisiin käyttää tähän kevytväylään.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 3.9.2012 § 88: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 4.9.2012: Teknisen toimen valmisteltavaksi
Tekninen lautakunta 27.11.2012 § 175: Ehdotus kunnanhallitukselle ja valtuustolle
Kunnanhallitus 3.12.2012 § 486: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 28.1.2013 § 32: Aloite käsitelty

Vastaus

Tekninen toimi on tilannut 18.10.2012 Ramboll Finland Oy:ltä suunnitelman Ristikiventien ja Lahelantien kiertoliittymästä. Samassa yhteydessä suunni-tellaan kevyen liikenteen väylää Lahelantielle välillä Kuismankuja-Maitiaisentie sekä keskikorokkeelliset suojatiet Kuismankujan ja Maitiaisen-tien liittymiin. Suunnitteluaikataulu on ohjelmoitu niin, että kiertoliittymän rakentamien voidaan aloittaa vuoden 2013 aikana. Investointiohjemaan on varattu rahaa tätä varten. Kevyen liikenteen väylien rakentaminen edellyttää, että kaavan mukaiset maa-alueet on otettu ensin kunnan haltuun. Tästä vastaa kunnan kuntakehitysyksikkö. Jos tämä prosessi saadaan tehtyä vuoden 2013 aikana, niin väylien rakentaminen voidaan toteuttaa vuoden 2014 aikana. Vuodelle 2013 ei kevytväylille ole varattu rahaa.

Lahelantien-Nahkelantien (Vaunukankaan) liittymä suunnitellaan ja raken-netaan samassa yhteydessä Koskenmäen liittymän kanssa. Tämä on välttä-mätöntä liittymien toisiinsa nähden läheisen sijainnin vuoksi. Suunnittelun yhteydessä ratkaistaan myös kevyen liikenteen väylän ylitykset, ja koska Vaunukankaan liittymän sijainti voi hieman muuttua, ei ole tarkoituksenmu-kaista lähteä suunnittelemaan eikä rakentamaan alikulkukäytävää aloitteessa esitettyyn kohtaan. Esitetty kohta sijaitsee lähellä Vaunukankaan liittymää ja sen todellinen tarve saattaa jäädä liittymän rakentamisen vuoksi vajavaiseksi.

Päätös

Päivitetty: 04.02.2013

« Takaisin