Vaalimainostelineiden lukumäärä ja sijoittelu

Aloite tehty:
20.11.2012
Aloitteen tekijä:
Järvinen Aarno ja useat muut valtuutetut
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kunnallisvaaleihin 2012 vähennettiin kunnan asettamia vaalimainostelineitä koko kunnassa. Pohjois-Tuusulassa vähennys kohdistui siten, että aiemman kahdeksan telineen sijaan niitä kunnallisvaaleja varten asetettiin enää puolet eli neljä telinettä. Samalla telineiden sijoituspaikkoja osin muutettiin. Haja-asutusalueiden telineet (Purolasta ja Linjamäestä) poistettiin kokonaan.

Vaikka vaalimainonta on saanut uusia muotoja ja kadunvarsimainonta on saattanut menettää merkitystään aiempiin vuosikymmeniin verrattuna, sillä koetaan edelleen olevan oma tärkeä roolinsa. Tämä näkyy mm. siinä, että yksittäisten ehdokkaiden omia vaalimainostauluja oli taajamien ulkopuolella nyt ehkä jopa aiempaa enemmän. Etenkin haja-asutusalueiden taulujen pois-taminen kokonaan on herättänyt närkästystä. Lisäksi taulutelineiden siirto paikkoihin, joissa väkeä liikkuu vähemmän, on aiheuttanut hämmästystä.

Esitämme, että hyvissä ajoin ennen seuraavia vaaleja (Euroopan parlamentin vaalit) kunta asettaa työryhmän, johon kutsutaan jäseniksi ao. mainostaulutelineiden sijoittamisesta vastaavien virkamiesten lisäksi luottamushenkilöitä, jotka tuntevat hyvin paikalliset olosuhteet. Työryhmän tehtävänä olisi miettiä telineiden sopiva määrä ja niiden sijoituspaikat ottaen huomioon asukkaiden luonnolliset kulkureitit ja mm. liikenneturvallisuusnäkökohdat. Riittävä määrä kunnan vaalimainostelineitä myös vähentäisi tarvetta ehdokkaiden omien "villien" mainostaulujen levittämiseen.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 12.11.2012 § 129: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 13.11.2012: Tekninen toimi esittää, että kunnanhallitus perustaa työryhmän
Kunnanhallitus 4.2.2013 § 58: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 4.3.2013 § 50: Aloite käsitelty

Vastaus

 Tekninen johtaja päättää vaalimainostelineiden lukumäärästä ja sijoittelusta yhteistyössä aluetoimikuntien kanssa.

Päätös

Päivitetty: 11.03.2013

« Takaisin