Linjamäen koulu kolmiopettajaiseksi, 5.-6. luokkien opetusryhmä Linjamäkeen

Aloite tehty:
14.10.2013
Aloitteen tekijä:
Linjamäen koulun vanhemmat ry / Reinikainen Tuija
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Esitämme, että Ruukin koulun ahtaudesta ja tulevasta remontista johtuen Linjamäen koulu palautetaan kolmiopettajaiseksi ja Linjamäen alueen 5.-6. luokkien oppilaat siirretään takaisin Linjamäen kouluun.

Linjamäen koulu tarjoaa erinomaisen ja laadukkaan sekä turvallisen oppimisympäristön. Koulun tilat ovat hyvässä kunnossa, suuri remontti on tehty vuonna 2007. Uusitut tilat on otettu käyttöön vuonna 2008.

Tällä hetkellä aloittaessaan peruskoulun viidennen luokan Linjamäen koulun oppilaat jaetaan Ruukin koulun jo olemassa oleville luokille ja suurentavat siellä olevia opetusryhmiä. Tulevina vuosina Linjamäestä on siirtymässä Ruukkiin suuri joukko oppilaita, esimerkiksi tällä hetkellä 3.-4. luokalla opiskelee 24 oppilasta. Ruukin koulun viidensien ja kuudensien luokkien opetusryhmien koot kasvavat näin ollen lähivuosina tuntuvasti. Siirtämällä 5.-6. luokkien opetusryhmä takaisin Linjamäkeen, pysyisivät luokkakoot myös Ruukin koulussa edelleen inhimillisinä ja ratkaisu edesauttaisi kuntaa pitämään luokkakokojen pienentämiseen suunnatut valtiontuet. Myös kuljetuskustannukset Linjamäen koululaisten osalta laskisivat.

Linjamäen koulun tilat ovat vajaakäytössä, luokkatila kolmannelle opetusryhmälle on olemassa. Välineistö on ajanmukaista, mm. ATK-laitteisto ja teknisentyöntila. Lähellä sijaitseva maamiesseuran talo tarjoaa liikuntatilat sisäliikuntatunneille. Lähimetsä ja liikunta-alueet mahdollistavat monipuoliset ja virikkeelliset puitteet opetukselle ja oppimiselle.

Linjamäen koulun tulevien vuosien oppilasmääräennusteet tukevat koulun säilyttämistä ja kolmiopettajuutta jatkossakin. Ruukin koulun oppilasmäärät ovat kasvussa ja kolmannen opetusryhmän perustaminen Linjamäen kouluun helpottaisi Ruukin koulun tilanahtautta myös tulevaisuudessa.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 14.10.2013 § 123: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 15.10.2013: Kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 10.2.2014 § 70: Palautettiin uudelleen valmisteltavaksi ja otetaan käsiteltäväksi palveluverkkosuunnitelman käsittelyn jälkeen
Kunnanhallitus 17.11.2014 § 505: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 8.12.2014 § 158: Aloite käsitelty

Vastaus

Valtuusto päätti palveluverkkosuunnitelma osana strategisia kehittämishankkeita -asian käsittelyn yhteydessä 1.9.2014 § 90, että ns. pieniä kouluja ei tällä valtuustokaudella lakkauteta.

Päätös

Päivitetty: 15.12.2014

« Takaisin