Myllykyläntien yli suojatie

Aloite tehty:
11.11.2013
Aloitteen tekijä:
Alanko Matti ja useat muut valtuutetut
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Myllykyläntie on vilkas läpikulkureitti Ruotsinkylässä. Aamuisin ja iltaisin autojonot ovat hetkittäin lähes katkeamattomia. Tuusulan kunnassa on koululaisten kuljetussääntöä tarkistettu siten, että taksi-kyydeistä ollaan siirtymässä bussikuljetuksiin. Bussipysäkeille päästäkseen tai niiltä poistuttaessa joudutaan Myllykyläntie ylittämään Metsäkyläntien haaran kohdalla joko aamuisin tai iltapäivisin riippuen siitä kummalla puolen Myllykyläntietä koululainen asuu.

Jokainen Ruotsinkylän VPK:n talon kohdalla hetkenkin liikennettä seurannut tietää ajonopeuksien ja liikennetiheyden yhteisvaikutuksena Myllykyläntien ylittämisen haasteelliseksi kaiken ikäisille, ei pel-kästään koululaisille.

Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelma 2013 selvityksestä kyseinen suojatie puuttuu, vaikka asiasta on oltu yhteydessä tekniseen toimeen useasti.

Suojatien ja kevyen liikenteen väylän rakentaminen työllistäisi paikallisia yrittäjiä ja olisi toteutettavissa lyhyessäkin ajassa kustannustehokkaasti.

Ehdotamme, että ELY-keskuksen kanssa aloitetaan pikaisesti neuvottelut keskikorokkeellisen suojatien rakentamiseksi Myllykyläntien yli. Samassa yhteydessä tulee rakentaa pätkä kevyen liikenteen väylää Myllykyläntien eteläpuolelle bussipysäkin ja Myllykyläntie 421 kiinteistön liittymän välille.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 11.11.2013 § 148: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 12.11.2013: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 13.01.2014 § 16: Ehdotus kunnanhallitukseen
Valtuusto 3.2.2014 § 12: Aloite käsitelty

Vastaus

Myllykyläntie on maantie (mt 11463), jonka tienpitoviranomainen on Uudenmaan ELY-keskus. Tien liikennemäärä on nykyisin keskimäärin alle 4 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Suojatiekohde ei ole Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmassa, koska se ei tapahtumahistoriansa osalta noussut esiin suunnittelutyön aikana tehdyssä kohteiden priorisoinnissa. Tarkasteltaessa vuosien 2008-2012 onnettomuustietoja aloitteen käsittelemässä kohdassa ajoradalla on tapahtunut yksi henkilövahinkoon johtanut eläinonnettomuus ja kevyen liikenteen väylällä yksi omaisuusvahinkoon johtanut mopedionnettomuus.

Kuten aloitteessa todetaan, alueen aktiivit ovat keskustelleet kohteesta teknisen toimen kanssa. Kohde onkin teknisessä toimessa tutkittavien ja suunniteltavien kohteiden listalla ja sitä tullaan tarkastelemaan vuoden 2014 aikana.

Liikenneturvallisuussuunnitelma on asiakirja, jonka hankelistoja on tarkoitus tarkastella ja päivittää vuosittain. Kun tärkeimpiä kohteita saadaan etenemään, listalle voidaan nostaa uusia tärkeitä kohteita siten, että niiden suunnittelua ja toteutusta voidaan aikatauluttaa ja resursoida.

Päätös

Päivitetty: 04.02.2014

« Takaisin