Lahelantien liikenne

Aloite tehty:
24.03.2009
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Lahelantielle olisi saatava raskaan liikenteen läpiajokielto koululaisten turvallisuuden parantamiseksi ja tienkunnon säilyttämiseksi.
Tie ei ole aikoinaan tehty tämänpäivän liikennemääriä varten, eikä sen pohja ja pinnoite kestä nykyistä liikennettä. Tämän voi jokainen todeta paikan päällä.
Pikainen hätäapu olisi 30 km/h rajoitus asutusalueiden kohdalla.

Käsittelyvaiheet

25.3.2009 Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
25.3.2009 J-M. Laaksolle valmisteltavaksi
12.12.2014 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Lahelantiellä on pääosin 50 km/h:ssa nopeusrajoitus. Ruutintien liittymän ja Lahelantien eteläpään välillä on jakso, jossa nopeusrajoitus on 60 km/h:ssa. Noin 300 metrin matkalla tien eteläpäässä on jälleen 50 km/h:ssa nopeusrajoitusjakso. Lahelantien pohjoispää on otettu kunnan kaduksi Ristikiventien liittymän eteläpuolen ja Nahkelantien välillä. Katujaksolla väylän nopeusrajoitus on 40 km/h:ssa.

Lahelantien keskimääräinen vuorokausiliikennemäärä on nykyisin välillä 3000-4300 ajoneuvoa Liikenneviraston liikennemäärätiedon mukaan. Raskaan liikenteen liikennemäärä on tasolla 150-200 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Lahelantietä on tärkeä väylä usean lähialueen teollisuus- ja työpaikka-alueen välillä Tuusulassa ja Vantaalla.

Lahelantiellä on vuosina 2010-2014 tapahtunut 14 poliisin tietoon tullutta onnettomuutta. Niistä 4 on johtanut henkilövahinkoon. 14 onnettomuudesta kahdessa on ollut rakas ajoneuvo osapuolena. Toinen näistä onnettomuuksista on ollut peuraonnettomuus ja toinen kohtaamisonnettomuus Myllykyläntie-Maisalantie-Lahelantie -liittymässä.

Lahelantiellä on seudullista ja paikallista joukkoliikennettä. Lahelantie on Tuusulan sisäisen liikenneverkon kannalta tärkeä Etelä-Tuusulan länsiosien pääväylä, jolla on myös seudullista merkitystä.

Raskaan liikenteen läpiajokieltoa ei lähdetä toteuttamaan Lahelantien pohjoispään katujaksolle. Lahelantien nopeusrajoitusta ei jatkossakaan lasketa alle 40 km/h:ssa ellei liikenneolosuhteet muutu selvästi nykyisestä.

Päivitetty: 12.12.2014

« Takaisin