Hyrylän torin palautus alkuperäiseen käyttöön.

Aloite tehty:
13.04.2014
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Hyrylän torin palautus alkuperäisen käyttöön viikonlopuiksi. Nukkuvaan kylään on saatava toimintaa ja tapahtumia. Pientuottajille ja yrittäjille annettava mahdollisuus tulla torialueelle pitämään kojua ja kauppaamaan tuotteitaan Samalla kuluttajat voisivat käydä tutustumassa ja ostamassa tuotteita suoraan tuottajilta. Tulisi myös sosiaalisena tapahtumana yksinäisille kuntalaisille. Koeluontoisena torin vois antaa koko kesäksi veloituksetta myyjien käyttöön. Lisäisi myyntiä Hyrylän muille yrittäjille ja kaupoille samalla. Asialla olisi kiire, että toteutuisi jo toukokuusta lukien.

Käsittelyvaiheet

14.4.2014: Teknisen toimen ja kuntakehityksen valmisteltavaksi
11.9.2014 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Hyrylän torin myyntipaikat ovat torimyyjien vapaasti varattavissa 5 €/päivä. Toripaikkojen kysyntä on kuitenkin ollut heikkoa. Tämän vuoksi autoilijat ovat vähitellen laittomasti vallanneet torin. Torille on osoitettu vain 8 virallista pysäköintipaikkaa. Kunta ei voi väärin pysäköiviä sakottaa ilman virallista pysäköinninvalvontaa.

Käytännössä myyjiltä perittävä torimaksu maksu ei riitä kattamaan edes maksusta aiheutuvia laskutuskuluja. Maksun tarkoituksena onkin säilyttää jonkinlainen valvonta kunnan omistamasta torikiinteistöstä. 

Päivitetty: 17.09.2014

« Takaisin