Tuusulan julkinen liikenne nuorisoystävällisemmäksi

Aloite tehty:
30.03.2009
Aloitteen tekijä:
Piiroinen Essi, nuorisovaltuuston puheenjohtaja
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan nuorisovaltuusto ehdottaa, että Tuusulan kunta ottaa bussiliikenteessä käyttöön nuorisolipun ja lisää bussivuorojen määrää.

Useat kunnan asukkaat kouluttautuvat ja käyvät töissä eri puolilla Tuusulaa. Opiskelijoiden taloudellinen tilanne ei salli päivittäisiä jopa yli viiden euron bussikustannuksia. Nykyisen Tuusula-lipun järjettömyydestä kertoo se, että sillä pääsee yli 20 kilometrin matkan Jokelasta Hyrylään, mutta ei noin 10 kilometrin matkaa Jokelasta Järvenpäähän. Lisäämällä bussivuorojen määrää ja vähentämällä lipun hintoja, ihmisiä saataisiin pois yksityisautoilusta ja käyttämään julkista liikennettä. Tällä tavoin ehkäistäisiin myös ilmastonmuutosta.

Hiljaisilla linjoilla voisi isojen bussien sijasta käyttää pikkubusseja.

Bussivuoroja tulisi lisätä kaikille linjoille, mutta erityisesti Jokela-Hyrylä ja Jokela-Kellokoski väleille, joilla tilanne on tällä hetkellä erittäin huono: päivän aikana kulkee vain yksi vuoro molempiin suuntiin, joka ei innosta lainkaan ihmisiä käyttämään julkista liikennettä. Sen lisäksi on lisättävä vuoroja Hyrylä-Kerava välille, jossa tilanne on varsinkin iltaisin erittäin huono.

Sampo-liikenteen loppumisesta on puhuttu ja mikäli ne loppuvat, on bussien merkitys joukkoliikenteessä entistä suurempi.

Tuusulassa pitäisi ottaa käyttöön nuorisolippu, joka olisi halvempi kuin normaali lippu. Esimerkiksi Helsingissä bussien juniorialennuksen ikäraja on 17. Tuusulassa kyseinen lapsialennus on 12 vuotta. Nuorisovaltuuston mielestä ikärajaksi tulisi asettaa 17 vuotta Tuusulassakin.

Liityntäkuljetus Järvenpään juna-asemalle aamuisin ei toimi.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 30.3.2009: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 6.4.2009: Teknisen toimen valmisteltavaksi
9.4.2009 J-M. Laaksolle valmisteltavaksi
Tekninen lautakunta 20.3.2012 § 49: Ehdotus kunnanhallitukselle
Johtoryhmä 27.3.2012: Ehdotus kunnanhallitukselle ja edelleen valmistuustolle
Kunnanhallitus 2.4.2012 § 140: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 7.5.2012 § 57: Aloite käsitelty

Päätös

Päivitetty: 14.05.2012

« Takaisin