Näyttelytila Aunelasta nuorisotila

Aloite tehty:
13.10.2014
Aloitteen tekijä:
Reinikainen Tuija / Veikkolainen Cecilia
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Nuorisotila Mestan tilalle tarvitaan uudet tilat ja tietojeni mukaan talousarvioehdotuksessa vuodelle 2015 Näyttelytila Aunela ehdotetaan lakkautettavaksi. Aunelan tilat ovat remontoidut tilat, joista pienillä muutoksilla voisi saada monikäyttöiset nuorisotilat. Sijainti olisi erittäin keskeinen eikä nuoriso häiritsisi naapurustoa.

Esitän, että Aunelan tilojen sopivuus nuorisotiloiksi tarkastetaan yhdessä nuorison, nuorisotoimen ja tilakeskuksen kanssa. Mikäli tilat ovat soveltuvat ehdotan, että ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin Aunelan muuttamiseksi nuorisotilaksi.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 13.10.2014 § 129: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 14.10.2014: Kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
20.10.2014: Kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Marke Naskin, nuoristyönpäällikkö Sami Paanasen ja johtavan erityisnuorisotyöntekijä Jaana Kellosalmen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 1.12.2014 § 534: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 26.1.2014 § 19: Aloite käsitelty

Vastaus

Nuorisotila Mestalle etsitään korvaavia tiloja yhdessä nuorten kanssa vuoden 2015 aikana. Aunelan tila on kooltaan noin 100 m2 ja rakennus on suojeltu. Tilana Aunela ei sovellu nuorisotilaksi seuraavien seikkojen takia: rakennuksen suojeluvaatimukset, tilat ovat liian pienet toimimaan Hyrylän keskustan nuorisotilana, Aunelan tilassa ei ole kuin yksi wc, henkilökunnalle ei ole minkäänlaisia sosiaalitiloja eikä toimistotilaa. Näiden lisäksi tilasta puuttuu keittiö. Jos Aunelaan tehtäisiin kaikki tarvittavat muutostyöt em. seikkojen pohjalta, kutistuisi tila entisestään pienemmäksi ja muutostöiden kustannukset olisivat kohtuuttoman suuret. Tavoitellut säästöt jäisivät saavuttamatta.

Hyrylän keskustaan Mestan korvaavia nuorisotiloja voisi ajatella pääkirjaston alakertaan. Nämä tilat voisivat toimia väliaikaisina tiloina, ennen kuin Rykmentinpuistoon saadaan uudet nuorisotilat. Pääkirjaston alakertaan saisi kooltaan paljon suuremmat ja monikäyttöisemmät tilat, mutta siltikin nämä tilat olisivat vain väliaikaisratkaisu. Tätä asiaa täytyy valmistella yhdessä henkilöstön sekä nuorten kanssa.

Päätös

Päivitetty: 29.01.2015

« Takaisin