Kellokosken lukion lakkauttamisen lopettaminen.

Aloite tehty:
23.01.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Pyydän teitä lopettamaan mahdolliset suunnitelmat kellokoskenlukion lakkauttamisesta ja alas ajosta. Kellokosken lukio on hyvin menestynyt lähtö tasoonsa nähden. Pienilukio sopii jollekkin opiskelijoille paremmin joten siitä on myös paljon etua vaikka se voi olla kalliimpi.

Käsittelyvaiheet

23.1.2015: Kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
26.1.2015: Opetuspäällikkö Markus Torviselle valmisteltavaksi
8.9.2015: Opetuspäällikön vastaus aloitteen tekijälle sähköpostitse

Vastaus

Kellokosken lukio muuttuu 1.8.2015 alkaen Tuusulan lukion toimipisteeksi. Tänä vuonna Kellokoskella aloitti 1. vuosikurssilla 12 opiskelijaa ja toimipisteessä on yhteensä 67 opiskelijaa. Pieni opiskelijamäärä tuo haasteita mm. kurssitarjontaan ja opetuksen järjestelyihin. Tämä voi olla yksi syy siihen, että suuri osa alueen nuorista valitsee lukiokoulutuksen suuremmasta yksiköstä, vaikka se lisää välimatkaa. Kellokosken toimipisteestä on matkaa Järvenpään lukioon n. 7 km, Tuusulan lukion Jokelan toimipisteeseen n. 10 km ja Mäntsälän lukioon 25 km (mitattuna Kellokosken koulukeskukselta). Kellokoskelaisten nuorten ikäluokasta n. 14 % (23 % lukioon hakeutuvista) valitsi yhteishaussa Kellokosken toimipisteen. Pienen opiskelijamäärän tuoma hyöty oppilastuntemuksen paranemisessa sekä lyhyt välimatka eivät näytä olevan peruste, jolla opiskelijat valintojaan tekevät. Valtaosa ikäluokasta järjestää opiskelun ja vapaa-aikansa välimatkojen tuomat haasteet huomioiden.

Tulevan lukuvuoden aikana Tuusulan lukion eri toimipisteiden yhteistyötä lisätään ja käytäntöjä yhtenäistetään. Tällä toivotaan olevan vaikutusta opiskelijamääriin Tuusulan lukiossa ja sen eri toimipisteissä. Opiskelijoiden vähyys etenkin pienemmissä toimipisteissä nostaa lukiokoulutuksen kustannuksia merkittävän korkeiksi. Kuntatalouden haasteet ohjaavat vuosittaista talousarvion tekemistä ja lukion toimipisteiden lukumäärää arvioidaan mm. tämän vuoksi tarvittaessa Tuusulan kunnan talousarvion yhteydessä.

Päivitetty: 08.09.2015

« Takaisin