Nuppulinnan junaseisakkeen säilyttäminen

Aloite tehty:
24.02.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Vireillä

Linjamäen koulun vanhemmat ry haluaa puolustaa Nuppulinnan junaseisaketta ja toivoo kunnan tekevän toimenpiteitä sen säilyttämiseksi.
Me Linjamäen ja Nuppulinnan lasten ja nuorten vanhemmat olemme huolissamme miten jälkikasvumme pääsee liikkumaan, jos Nuppulinnan junaseisake lakkautetaan.
Lisähuolen tuo, jos Kellokosken lukio lakkautetaan; miten nuoret pääsevät kulkemaan jatko-opiskeluihin muualle päin kuntaa tai kunnan ulkopuolelle. Yksikin syrjäytynyt nuori tuo paljon lisäkuluja kunnalle. Opetusministeriön laskelmien mukaan jokainen syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle 1,2 miljoonaa euroa.
Tuusulan joukkoliikenne on heikentynyt ja kulkeminen on oman auton varassa yhä useammalla ainut mahdollisuus. Miten nuoret pääsevät jatkossa liikkumaan opiskelemaan jos junayhteys päättyy? Mahdollinen seisakkeen lakkauttaminen tulee vaikuttamaan monen Nuppulinnalaisen ja lähiseudun asukkaaseen.
Lasten ja nuorten pitää voida liikkua myös itsenäisesti, he eivät voi jatkuvasti olla vanhempien tai muiden läheistensä kuljetusten varassa. Nuppulinnan seisake on toimiva kokonaisuus ja varmasti tärkeä kulkuyhteys monelle kyläläiselle.
Miksi kunta ei ole halukas tekemään toimenpiteitä seisakkeen säilyttämisen puolesta? Moni kunnan päättäjä vetoaa VR:n laskelmiin vähäisestä käyttäjämäärästä. Haluamme tuoda esiin, että yksittäisetkin junaa käyttävät ihmiset ovat tärkeitä ja heidän tulee voida kulkea palveluiden äärelle myös julkisilla kulkuvälineillä. Junayhteys on myös tärkeä työmatkalaisille.
Miksi Tuusulan kunta ei arvosta ja hyödynnä päärataa? Kyse ei ole siitä, että Nuppulinnaan pitäisi rakentaa uusi kuntakeskus kaikkine palveluineen. Uskomme ,että alueen asukkaat ovat tottuneet käyttämään kunnan palveluita jo olemassa olevissa kuntakeskuksissa. Tässä on kyse jokapäiväisestä liikkumisesta opiskelemaan ja työpaikoille sekä vapaa-ajan harrastusten pariin.
Toivomme päättäjiltä myönteistä suhtautumista Nuppulinnan seisakkeeseen ja toimia sen säilyttämisen puolesta.

Käsittelyvaiheet

25.2.2015: tekniseen toimeen valmisteltavaksi

Päivitetty: 25.02.2015

« Takaisin