Siirtolapuutarhamökki-alue Tuusulaan

Aloite tehty:
07.07.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Hyvät Tuusulan kunnan päättäjät!

Ehdottaisin perustettavaksi siirtolapuutarhamökki-aluetta Tuusulaan. Järvenpäässä olisi lähin, mutta eivät ota sinne ulkopaikkakuntalaisia. Pitäisi muuttaa Järvenpäähän, että sinne pääsisi. Uskoisin, että tämä toiminta saisi kannatusta meidänkin kunnassa.
Myönteistä päätöstä odotellen ja yhteistyöterveisin.

Käsittelyvaiheet

15.7.2015 Tekniseen toimeen valmisteltavaksi

Vastaus

22.1.2024

Siirtolapuutarhamökkialue tulisi ratkaista asemakaavalla.
Tuusulan kunta kehittää ja kaavoittaa ensisijaisesti kunnan omistuksessa olevia alueita, jotka sijaitsevat pääasiallisesti taajamissa tai niiden lähistöllä. Valtuusto päättää vuosittain kaavoitussuunnitelmasta, jossa on esitetty ja priorisoitu seuraavan 4 vuoden aikana tehtävät kaavatyöt. Tämän hetken kaavoitussuunnitelmassa 2024-2027 ei ole esitetty siirtolapuutarhamökkialueen kaavoittamista, eikä vireillä oleviin kaavoihin ole suunniteltu kyseistä toimintaa. Kaavanlaatimishakemuksia siirtolapuutarhamökkialuetta varten yksityisten maille tai haja-asutusalueille ei ole jätetty, eikä kunnalla ole noussut esiin tällaisen alueen kaavoittamistarvetta omille mailleen.

Siirtolapuutarhamökkialuetta tai muita vastaavia kaavaratkaisuja kuntalaiset voivat esittää aina uuden kaavan vireille tullessa. Tällöin kaavasuunnittelija voi tutkia kyseisen toiminnan mahdollisuuksia ja edellytyksiä juuri sille kaava-alueelle.

Päivitetty: 22.01.2024

« Takaisin