Lukiokoulutuksen järjestäminen Keudan jäsenkunnille yhteistyössä Keudan kanssa

Aloite tehty:
21.09.2015
Aloitteen tekijä:
Tamminen Sami / valtuustoryhmien yhteinen aloite
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan kunnan tulee tehdä aloite muille Keudan jäsenkunnille, että selvitetään mahdollisuudet alueen lukiokoulutuksen ja Keudan nykyistä tiiviimpään yhteistyöhön sekä lukiokoulutuksen mahdolliseen järjestämiseen Keudan toimintana.

Asiasta on tehty selvitys (Matti Vesa Volanen: "Opiskeleva Keski-Uusimaa, toisen asteen koulutuksen kehittäminen KUUMA-kunnissa ja Sipoossa) vuonna 2006. Kyseeseen voisi tulla esim. tämän selvityksen päivittäminen.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 21.9.2015 § 128: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 22.9.2015: Kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 19.10.2015 § 442: Ehdotus Keudan jäsenkunnille, että Keuda selvittää mahdollisuudet alueen lukiokoulutuksen järjestämiseksi Keudan toimesta
Kunnanhallitus 7.3.2016 § 76: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 9.5.2016 § 43: Aloite käsitelty

Vastaus

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus on pyytänyt Keudan jäsenkunnilta kannanottoa halukkuudesta olla mukana selvityksessä, joka koskisi lukioyhteistyön tiivistämistä alueen lukioiden ja Keudan välillä sekä lukiokoulutuksen mahdollista järjestämistä Keudan toimintana.

Järvenpää, Kerava ja Nurmijärvi eivät ole lausunnoissaan nähneet tarpeelliseksi tehdä selvitystä lukiokoulutuksen siirtämisestä Keudan järjestämisvastuulle, mutta yhteistyön tiivistämiseen ne ovat suhtautuneet myönteisesti. Mäntsälä ja Sipoo eivät ole antaneet Keudalle lausuntoa määräaikaan eli tammikuun loppuun mennessä, mutta epäviralliset kannanotot ovat olleet samansuuntaiset kuin em. kunnilla.

Koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus on päättänyt 10.2.2016 esittää vastauksenaan Tuusulan kunnalle, että alueen lukiokoulutuksen siirtämistä Keudan järjestämisvastuulle ei nyt selvitetä, mutta Keudan ja alueen lukioiden välille tullaan valmistelemaan yhteistyösopimus, jossa sovitaan Keudan omistajakuntien lukioiden ja Keudan välisen yhteistyön kehittämisestä ja koordinoinnista. Samalla yhtymähallitus on velvoittanut kuntayhtymän johtajan ja ammattiopiston rehtorin käynnistämään yhteistyösopimusneuvottelut Keudan omistajakuntien kanssa siten, että sopimusta voitaisiin noudattaa jo lukuvuotta 2016-2017 koskien.

Päätös

Päivitetty: 16.05.2016

« Takaisin