Hidasteet ja nopeudenvalvonta Koskenmäentielle

Aloite tehty:
04.11.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Hei. Koskenmäentiellä ajetaan lähes poikkeuksetta ylinopeutta erityisesti osuudella, jolla on 30 km/h nopeusrajoitus. Olisiko tielle mahdollista saada hidasteita ja /tai nopeudenvalvontaa? Tien ylittäminen jalankulkijana Paijalantien ja Koskelantien risteyksissä olevia suojateitä pitkin tuntuu myös vaaralliselta. Lisäksi Koskenmäentien kovasta liikenteestä aiheutuvat pakokaasut ja melu laskevat koko alueen viihtyvyyttä olennaisesti. Nykyisen kaltainen liikenne ei kuulu tällaiselle pienelle asuinkadulle ja ihmettelen myös suuresti liikennemäärien lisäämistä isomman liikenneympyrän rakentamisen avulla. Eikö ole edes harkittu Koskenmäen läpikulkuliikenteen ohjaamista esim. Hyryläntien kautta tielle 45 (edellyttäisi liittymän rakentamista ko. paikassa nyt sijaitsevan sillan kupeeseen). Tällöin liikenne ohjautuisi pois asutuksen keskeltä ja kenties hyödyttäisi myös Hyrylän keskustan liikkeitä.

Käsittelyvaiheet

5.11.2015: tekniseen toimeen valmisteltavaksi
14.11.2016: liikennesuunnittelija Jouni Rintanen vastannut sähköpostitse

Vastaus

Koskenmäentielle ollaan laatimassa lähitulevaisuudessa kehittämissuunnitelma, jossa tarkastellaan Koskenmäentietä kokonaisuudessaan ja sen poikkikatujen liittymien turvallisuutta. Esittämänne epäkohta on todellinen, mutta myös tähän asiaan tullaan ottamaan kantaa tuossa Koskenmäentien kehittämissuunnitelmassa, minkä vuoksi kunta ei tässä vaiheessa lähde erikseen suunnittelemaan kohteeseen parantamistoimenpiteitä.

Koskenmäentien on kunnan katuluokittelussa merkittävässä pää/kokoojakaturoolissa ja tehtävänä on liikenteen välittäminen päätieverkolle, joten Koskenmäentietä ei nähdä pienenä asuinkatuna. Koskenmäentien tyyppiselle väylälle ei tästä syystä yleensä rakenneta hidastetöyssyjä tai muitakaan hidasteita. Ei ole harkittu läpikulkuliikenteen kierrättämistä Hyryläntien eteläpään kautta maantielle 45, sillä se edellyttäisi mittavia ja kalliita eritasoliittymäjärjestelyitä valtion tieverkolla eikä hanke olisi edes kunnan päätettävissä, sillä maantie 45 on valtion yleinen maantie, josta vastaa Uudenmaan ELY-keskus.

Koskenmäentiellä on tällä hetkellä keskisaarekkeelliset suojatiet Paijalantien ja Koskelantien liittymien kohdilla. Näiden järjestelyjen ansiosta Koskenmäentien ylityksen pitäisi onnistua melko turvallisesti suurehkosta liikennemäärästä huolimatta.

Nopeusvalvonnan Koskenmäentiellä kuten muillakin kaduilla hoitaa poliisi, ei Tuusulan kunta.

Päivitetty: 14.11.2016

« Takaisin