Koirapuisto

Aloite tehty:
12.03.2016
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Bostoninkaaren alueella on paljon koiria,lisääntynyt huomattavasti uudisrakentamisen vuoksi,lisääntyy edelleen.Vain yksi koirapuisto Riihikallion puolella.Sinne tulee autoilla myös kauempaa koiraihmisiä.Koirapuisto Tuusulanväylän Bostoninkaaren puolelle olisi tervetullut.Jos mahdollista,erotettuna vielä pienille ja isoille koirille.

Ystävällisin terveisin, Maija Aaltonen

Käsittelyvaiheet

14.3.2016: kuntakehityksen ja tekniikan toimialalle valmisteltavaksi
21.10.2016 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tuusulassa on nykyisin, syksyllä 2016, 4 koirapuistoa, joista kaksi sijaitsee Hyrylässä (Klaavonkallio ja Riihikallio) ja kaksi muuta Kellokoskella ja Jokelassa.

Aloitteita uusien koirapuistojen sijoittamisesta saadaan runsaasti vuosittain. Erityisen paljon aloitteita tuli keväällä 2011 järjestetyssä viheraluekyselyssä. Koirapuistoille on yritetty löytää tarkoitukseen soveltuvia paikkoja Tuusulassa, mutta rakennettujen alueiden ympäristössä tällaisen alueen löytäminen on usein vaikeaa. Mm. Lahelan Tuhkalanpuistoon on aikoinaan yritetty sijoittaa koirapuistoa, mutta hanke kaatui asukkaiden vastustuksen vuoksi vuonna 2008.

Kunnassa on valmisteilla parhaillaan viheraluestrategia, jossa määritellään viher- ja virkistysalueiden tavoitteellinen palvelutaso. Tähän suunnitteluun sisältyvät myös koirapuistot tavoitteellisine saavutettavuusalueineen.

Viheraluestrategiassa tullaan linjaamaan koirapuistojen palvelutaso, eli kuinka tiheässä koirapuistoja tulisi sijaita. Lähtökohtana voitaneen pitää vähintään yhtä koirapuistoa kussakin taajamassa sekä Etelä-Tuusulan osalta tiheämpää verkostoa. Tavoitteena on, että koirapuistot tullaan jatkossa suunnittelemaan jo kaavoitusvaiheessa. Tällöin koirapuistojen sijainti on tiedossa kaikilla kaava-alueelle muuttavilla etukäteen.

Ehdotus koirapuiston sijoittamisesta Bostoniin otetaan huomioon viheraluestrategian laadinnassa.

Viheraluestrategiatyötä voi seurata ja siihen vaikuttaa kunnan nettisivuilla: www.tuusula.fi Asuminen ja ympäristö › Kaavoitus ja maankäyttö › Tuusulan yleiskaava 2040 ›Viheraluestrategia

Päivitetty: 21.10.2016

« Takaisin