Blogi

7. marraskuuta 2018 16.25

Lähettilästoiminnalla positiivisia uutisia maailmalle

Syys-lokakuussa 2017 etsimme kunnan eri viestintäkanavia käyttäen viittäkymmentä asukas- ja työntekijälähettilästä. Etsimme sosiaalisen median taitavia asukkaita ja työntekijöitä viestimään kanavissaan Tuusulan tapahtumista ja kuntaa koskevista positiivisista uutisista, kunnan kehityksestä, kärkihankkeista ja tuusulalaisesta arjesta.

Haku päättyi lokakuun puolivälissä. Kutsuimme lähettilääksi hakeneet koulutukseen kunnantalolle 25.10.2017. Koulutuksessa kerroimme muun muassa lähettilästoiminnan tueksi hankkimastamme Smarp-verkkotyökalusta ja siitä, miten aiomme pitää yhteyttä jatkossa. Koulutuksessa sovimme myös muun muassa sosiaalisessa mediassa käytettävistä hashtageista #tuusulove #uuttatuusulaa.

Smarp-verkkotyökalun avulla Tuusula vie positiivisia uutisia lähettiläiden tietoon ja nämä voivat valita, mitä niistä he levittävät omille verkostoilleen. Myös lähettiläät voivat ehdottaa uutisia jaettavaksi Smarpissa. Osa lähettiläistä toimii ilman tätä yhteistä verkkotyökalua, esimerkiksi pelkästään Instagramissa tai muutoin omissa verkostoissaan.

Tuosta lokakuisesta koulutuksesta alkaen päästimme lähettiläät töihin. Olemme pitäneet lähettiläisiin yhteyttä matkan varrella muun muassa sähköpostein ja tavanneet heitä muutaman kerran esimerkiksi glögien, lounaan ja taidenäyttelyn merkeissä. Olemme myös palkinneet ahkerimpia lähettiläitä matkan varrella.

Tapaamisia on tarkoitus jatkaa jopa aiempaa tiiviimmin ja toimintaan puhaltaa jälleen uusia virikkeitä vielä loppusyksystä 2018. Laitamme hakuun myös uusia lähettiläitä!

Olemme innoissamme lähettilästoiminnasta ja lähettiläiden kunnasta levittämistä positiivisista uutisista. Jos heidän kauttaan saamamme näkyvyys muutettaisiin mainoseuroiksi, puhuttaisiin tuhansista euroista. Smarp-työkalun avulla olemme pystyneet karkeasti arvioimaan osaa niistä hyödyistä, joita lähettilästoiminnasta on syntynyt. Kaikelle lähettiläiden kautta levinneelle hyvälle mielelle on toki vaikea pistää hintalappua!

Teemme lähettilästoimintaa siksi, että Tuusulan strategian toimintatapana on yhdessä tekeminen: me teemme yhdessä uutta Tuusulaa! Rakennamme uutta ja parempaa Tuusulaa yhdessä kunnan asukkaiden kanssa. Haluamme hyödyntää kuntalaisten potentiaalin myös kunnan viestinnässä. Sitä paitsi tavallisen ihmisen puhe omasta organisaatiostaan on paljon vaikuttavampaa kuin organisaation kasvottomampi viestintä.

 

Lisätiedot:

Paula Kylä-Harakka, vs. viestintäpäällikkö

paula.kyla-harakka@tuusula.fi, 040 314 2004

 

 

 

 

Näytä kuva