Blogi

22. maaliskuuta 2018 10.40

Nyt ideat kehiin yhteisestä tekemisestä! Kehittämisverkostojen toimintarahalla tehdään yhdessä #uuttatuusulaa

Tuusula otti pilottikäyttöön maaliskuussa osallistuvan budjetoinnin alustan kehittämisverkostojen toiminnassa.

decidim alusta kuva

Kuntalaiset voivat kirjautua alustalle ja ehdottaa siellä tapahtumia, talkoita, tempauksia ja erilaisia projekteja kehittämisverkostojen toiminnaksi. Erityisesti toivomme sellaisia ideoita, joissa ehdottaja haluaisi itse olla mukana.

Mitä kehittämisverkostoissa voi sitten tehdä? No vaikka mitä! Viime vuonna toimintansa aloittaneet verkostot ovat mm. käynnistäneet Ikäihmisten Kortteliolohuonetoiminnan Hyrylässä Kalliopohjantiellä, järjestäneet tapahtumia kuten Lahelan joulutapahtuman ja Kellokosken laskiaistapahtuman, lähteneet kehittämään Kotkanpuistosta Riihikalliossa asuville yhteisöllistä kohtaamispaikkaa ja toteuttaneet jouluvalaistusta Jokelaan ja Kellokoskelle.

Hienoja ideoita vuodelle 2018 yhteiseen tekemiseen on jo syntynyt iso liuta, ja uusia ehdotuksia voi käydä kirjaamassa vielä 1.4. asti osoitteessa https://osallistu.tuusula.fi. Muiden tekemiä ehdotuksia voi kommentoida huhtikuun puoliväliin asti. Myös kunta kommentoi kaikki ehdotukset ja arvioi, ovatko ne toteutettavissa. 15.4. alkaen ideoita voi käydä kannattamassa ja parhaimmat ja suosituimmat ideat laitetaan toteutukseen. Kunta voi myöntää projekteille kehittämisverkostojen toimintarahaa eli nyt kannattaa käyttää mahdollisuus hyväksi ja käydä kertomassa ideansa!

Tähän mennessä esitetyt ideat ovat kaikkien luettavissa osoitteessa https://osallistu.tuusula.fi. Jos ideoita haluaa itse ehdottaa, kommentoida ja äänestää niistä, tulee alustalle kirjatua omalla nimellä ja sähköpostiosoitteella sekä luoda salasana alustan käyttöön. Jos käytössä on Facebook- tai Google-tili, alustalle on mahdollista kirjautua myös niiden avulla.

Ideoita kehittämisverkostoille voi syöttää vaikka kotisohvalta käsin, mutta niitä on kerätty myös yhteisissä tilaisuuksissa kuten kuntalaisten illoissa. Kuntalaisten illoista on jäljellä vielä Jokelan kuntalaisilta 28.3. klo 18-20 Jokelan koulukeskuksessa. Ideoita voi tulla esittämään ja osallistuvan budjetoinnin alustaan tutustumaan myös yhteisömanagerin vastaanotolle 27.3. klo 13-16 Lahelan K-kaupalle ja 28.3. klo 13-16 Kellokosken kirjastolle.

Minä autan mielelläni sekä ideoinnissa että alustan käyttämisessä! Ole yhteyksissä!

Kaisa Kutilainen
yhteisömanageri
040 314 3048 tai kaisa.kutilainen@tuusula.fi

TUNNISTEET: Kehittämisverkostot