• Työmaa kuvia, marras-joulukuu 2018

  • Työmaa kuvia, marras-joulukuu 2018

  • Työmaa kuvia, marras-joulukuu 2018

  • Työmaa kuvia, marras-joulukuu 2018

  • Työmaa kuvia, marras-joulukuu 2018

  • Työmaa kuvia, marras-joulukuu 2018

Kantatien 45 Koskenmäen kiertoliittymän ja maantien 139 parantaminen välillä Vaunukangas – Koskenmäen kiertoliittymä

Tuusulan kunta ja ELY-keskus toteuttavat yhteistyössä kt 45 -kiertoliittymän parantamisen. Hankkeeseen liittyy myös Nahkelantie-Lahelantie-Vaunukankaantie kiertoliittymän rakentaminen.

Kohteen urakoitsijana toimii Louhintahiekka Oy

Yhteystiedot:

Tuusulan Kunta, Jyrki Sjöblom, jyrki.sjoblom@tuusula.fi

Louhintahiekka Oy:  044 706 2183

Kuva_yleiskartta

Kohteen kuvaus

Kohteeseen kuuluu noin 1,4 kilometrin osuus kantatiestä 45 (Helsinki-Tuusula-Hyvinkää) ja 0,8 kilometrin osuusmaantiestä 139 (Nurmijärvi-Hyrylä). Tienpitäjänä alueella on Uudenmaan ELY-keskus. Kohteeseen kuuluu myös parannettavia Tuusulan kunnan katuja, joista merkittävimmät ovat Koskenmäentie ja Lahelantie.

Kantatien 45 (Hämeentie) suunnassa suunnittelualue rajautuu etelässä Niittylänpuiston alikulkukäytävään ja pohjoisessa tulevan Häriskiven kaavalueen katuliittymän pohjoispuolella olevaan yksityistieliittymään.

Kantatiellä 45 oleva nykyinen Koskenmäen yksikaistainen kiertoliittymä muutetaan TURBO-kiertoliittymäksi ja kantatie muutetaan suunnittelualueella 1+1 kaistaisesta 2+2 kaistaiseksi.

Maantien 139 (Nahkelantie) suunnassa lännessä suunnittelualue rajautuu Lahelantien / Vaunukankaantien liittymään rakennettavaan kiertoliittymään ja idässä Koskenmäen kiertoliittymään.

Maantiellä 139 oleva Lahelantien ja Vaunakankaantien nelihaaraliittymä muutetaan kiertoliittymäksi ja maantien pohjoispuolelle rakennetaan uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä. Nykyisiä pysäkkejä siirretään tai parannetaan paikallaan. Suojateille rakennetaan keskisaarekkeet. Maantiellä olevat katuliittymät parannetaan paikallaan.

Työnaikaiset liikennejärjestelyt

Ohessa tämän hetkiset työmaajärjestelyt:
Työmaajärjestelyt poistuvat käytöstä 3.10.2019 alkaen kun liikenne ohjataan lopullisille ajokaistoille.

Ajoneuvoliikenne:

Lahelantie-Nahkelantie-Vaunukankaantie liittymä (sisältyy myös kevytliikenne)
Koskenmäentie-Nahkelantie-Hämeentie kiertoliittymä (käytössä 5.12.2018 klo 5:00 alkaen)
Hämeentie välillä Vanha Unkka-Koskenmäentie (Käytössä 5.12.2018 klo 3:00 alkaen)

Kevytliikenne:

Koskenmäen kiertoliittymä:

Voimassa viikosta 48 klo 8:00 alkaen:(26.11.2018 alkaen)

Työmaan sijainti kartalla

Huomioitavaa työmaa-alueen läheisyydessä

Työmaa-alueet suljetaan yleiseltä liikenteeltä ja sinne on silloin sivullisilta pääsy kielletty. Suljettujen reittien tilalle järjestetään tarpeen mukaan vaihtoehtoiset ja turvalliset kiertotiet.Liikkuvista ja/tai pienistä lyhytaikaisista työmaista varoitetaan ennakkomerkein ja niitä ohitettaessa kadulla kulkijan tulee olla varovainen.Työmaa saattaa vaikuttaa olemassa olevaan valaistukseen ja katuvalot saattavat olla pimeänä työmaa-aluetta laajemmallakin alueella.Huomioittehan, että työmaa-alueella on töiden aikana avonaisia kaivantoja. Työmaalle ei kuitenkaan jätetä suojaamattomia kaivantoja työpäivän päättyessä.Työmaan aikana melu, pöly ja tärinähaitat ovat mahdollisia. Huomioittehan alueella liikkuvan työmaaliikenteen.Vesijohtoliitoksia tehdessä vedensaanti voi tilapäisesti estyä, näistä tiedotetaan etukäteen.