Kantatien 45 Koskenmäen kiertoliittymän ja maantien 139 parantaminen välillä Vaunukangas – Koskenmäen kiertoliittymä

Tuusulan kunta ja ELY-keskus toteuttavat yhteistyössä kt45 kiertoliittymän parantamisen. Hankkeeseen liittyy myös Nahkelantie-Lahelantie-Vaunukankaantie kiertoliittymän rakentaminen

Kuva_yleiskartta

Kohteen kuvaus

Kohteeseen kuuluu noin 1,4 kilometrin osuus kantatiestä 45 (Helsinki-Tuusula-Hyvinkää) ja 0,8 kilometrin osuusmaantiestä 139 (Nurmijärvi-Hyrylä). Tienpitäjänä alueella on Uudenmaan ELY-keskus. Kohteeseen kuuluu myös parannettavia Tuusulan kunnan katuja, joista merkittävimmät ovat Koskenmäentie ja Lahelantie.

Kantatien 45 (Hämeentie) suunnassa suunnittelualue rajautuu etelässä Niittylänpuiston alikulkukäytävään ja pohjoisessa tulevan Häriskiven kaavalueen katuliittymän pohjoispuolella olevaan yksityistieliittymään.

Kantatiellä 45 oleva nykyinen Koskenmäen yksikaistainen kiertoliittymä muutetaan TURBO-kiertoliittymäksi ja kantatie muutetaan suunnittelualueella 1+1 kaistaisesta 2+2 kaistaiseksi.

Maantien 139 (Nahkelantie) suunnassa lännessä suunnittelualue rajautuu Lahelantien / Vaunukankaantien liittymään rakennettavaan kiertoliittymään ja idässä Koskenmäen kiertoliittymään.

Maantiellä 139 oleva Lahelantien ja Vaunakankaantien nelihaaraliittymä muutetaan kiertoliittymäksi ja maantien pohjoispuolelle rakennetaan uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä. Nykyisiä pysäkkejä siirretään tai parannetaan paikallaan. Suojateille rakennetaan keskisaarekkeet. Maantiellä olevat katuliittymät parannetaan paikallaan.

Työnaikainen liikenteenohjaussuunnitelma

Ohessa viimeisin versio tämän hetkisistä työmaajärjestelyistä.

Työmaan sijainti kartalla