7.-9. lk lukudiplomi 2021-2022

Elämää!


Bourne, Holly: Oonko ihan normaali? (Normaali-sarja
)

16-vuotias Evie on sairastanut pakko-oireista häiriötä (OCD:tä). Evie on toipumassa oireistaan ja aloittaa uuden koulun. Hän saa ystäviä, taiteellisesta Amberista ja räväkästä Lottiesta. Yhdessä he perustavat vanhojenpiikojen-kerhon, jossa he pohtivat feministisiä kysymyksiä. Evie uskaltautuu deittailemaan, mutta mukavantuntuiset pojat osoittautuvatkin pettymyksiksi. Normaali-sarjan itsenäisissä jatko-osissa kerrotaan Amberin ja Lottien tarinat.

Oonko ihan normaali

Dawson, Juno: mallikappale

Jana Novak on pitkä, androgyynin näköinen lontoolaistyttö. Hänet bongataan kadulta ja värvätään mallitoimistoon. Janasta tulee hyvin menestyvä malli, mutta muotimaailma näyttää glamourin lisäksi myös kääntöpuolensa. Realistinen ja koukuttava kertomus mallimaailman pimeistä puolista.

Mallikappale

Delikouras, Aleksi: Nörtti-sarja

Dragonslayer666 viettäisi aikaansa mieluiten 24/7 pelimaailmassa. Nörtti haluaa maailman parhaimmaksi pelaajaksi, mutta kouluakin pitäisi käydä ja punatukkainen fetasalaatti saa nörtin pään pyörälle. Suosittua sarjaa on ilmestynyt viisi osaa, joissa voi seurata Nörtin hauskoja vaiheita. Dragonslayer666 esiintyy myös suosituissa YouTube-videoissa ja palkitussa tv-sarjassa.

Nörtti

Green, John: Tähtiin kirjoitettu virhe; Kaikki viimeiset sanat

John Greenin romaanit ovat suosittuja nuorille aikuisille suunnattua YA-kirjallisuutta. Tähtiin kirjoitettu virhe kertoo nuoren syöpää sairastavan Hazelin ja hurmaavan Augustuksen rakkaustarinan. Kaikki viimeiset sanat kertoo sisäoppilaitosta käyvästä milesista, joka rakastuu kauniiseen, mutta arvaamattomaan Alaskaan. Tapahtuu jotain ja mikään ei ole enää niin kuin ennen.

Tähtiin kirjoitettu virhe

Kaikki viimeiset sanat

Koiranen, Mikko: Nauhoitettava ennen käyttöä 

Miro, yh-äidin poika, haluaa vihdoin saada selville, kuka hänen isänsä on. Hän tutustuu digitointiliikkeen pitäjään Heikkiin, joka kertoo kaukosäätimestä jonka avulla pystyy matkustamaan ajassa. 16-v. Miro tarttuu pähkähulluun ideaan ja matkustaa vuoteen 2002 löytääkseen isänsä, mutta menneisyydestä löytyy jotain muutakin.

Nauhoitettava ennen käyttöä

Maskame, Estelle: Dimily-sarja

Eden muuttaa kesäksi isänsä ja tämän uuden vaimon luokse kaliforniaan ja saa kolme uutta velipuolta. Eden ihastuu vanhimpaan velipuoleensa, pahispoika Tyleriin. Se johtaa kiellettyyn romanssiin, ja Tylerilla on myös salaisuus. Edenin ja Tylerin suhteen vaiheista kertova romanttinen trilogia koostuu osista: Dimily- rakastan, Dimily - tarvitsen ja Dimily - kaipaan.

Dimily

Mulligan, Andy: Roskaa

Tarina Raphaelista, Gardosta ja Ratista, jotka elävät ja ansaitsevat elantonsa jättimäisellä kaatopaikalla, jossa elämä on kovaa ja sattumanvaraista. Eräänä päivänä pojat löytävät nahkasalkun, josta myös korruptoituneet poliisit ovat kiinnostuneita. Tästä alkaa painajaismainen ajojahti, ja pojat saavat käyttää kaiken nokkeluutensa selvitäkseen ylipäätänsä hengissä.

Roskaa

Palviainen, Jukka-Pekka: Hanaa, Kosonen

Kaapo on vihdoin saanut oman mopon, mutta se varastetaan jo samana iltana ja pian saapuu myös kiristyskirje. Miten hankkia mopo takaisin ja kuka on kaiken takana? Jännittävä ja humoristinen nuortensarjan mopopoikien elämästä. 

 Hanaa Kosonen

Paretskoi, jyri: K15-sarja

Millaista on olla pian 15 vuotta täyttävä poika, joka on kiinnostunut esim. itsetyydytyksestä, mutta miettii samalla kiusaamista, erilaisuutta ja ystävyyttä? No, Roni tietää! Kirjan nimi tulee Ronin tekemästä listasta asioita, joita äiti on luvannut paljastaa hänen täytettyään 15 vuotta. Hauska ja ronskikin k15-sarja, josta on ilmestynyt kuusi osaa!

K15

Sachar, Louis: Paahde

Epäonnisen Stanleyn päälle putoavat taivaalta kuuluisan pelaajan lenkkarit. Stanley saa syytteen varkaudesta ja joutuu leirille, joka osoittautuu vaaralliseksi. Uhkana on niin väkivalta kuin käärmeet ja skorpionit. poikien tehtävänä on kaivaa kuoppia luonteensa karaisemiseksi. Pian ilmenee että kaivamiseen liittyy aivan muuta.Kkertomus pahuudesta, sorrosta, mutta myös ystävyydestä.

Paahde

Salmi, Veera: Kaunis ilma kuolla

Poika, jolta kaikki on hajonnut. Tyttö, jonka kaikki ovat tuominneet. Yhteinen pakomatka, jolla ei ole muuta päämäärää kuin kuolema. 

Kaunis ilma kuolla

Thomas, Angie: Viha jonka kylvät; Mun vuoro

Viha jonka kylvät kertoo teinitytöstä, starrista, joka ryhtyy taisteluun mustien oikeuksien puolesta, kun poliisi ampuu hänen ystävänsä ilman syytä. Mun vuoro kertoo räppäritytöstä bristä, joka pääsee osallistumaan ensimmäiseen battleensa, jossa räppärit ottavat mittaa toisistaan. Brin biisistä tulee iso hitti mustien yhteisössä. Thomasin romaanit kertovat realistisesti afroamerikkalaisesta elämästä, jota varjostavat rasismi ja ennakkoluulot.

Viha jonka kylvätMun vuoro

Jännitystä ja kauhua

Auer, Ilkka: Domowik; Kymnaasi

Domowik-kirjassa Vilman perhe saa perinnöksi Hästebäckin kartanon, jonne perhe muuttaa. Uusi koti paljastaa salaisen puolensa ja käytävillä liikkuva aave on vasta alkua. Kymnaasi on taas orvoille ja hyljeksityille tytöille tarkoitettu koulu. Sofia pääsee salaperäiseen sisäoppilaitokseen ja joutuu taisteluun pimeyden voimia vastaan yhdessä orpotyttöjen kanssa. Auerin kirjat yhdistävät taitavasti kauhua ja fantasiaa.

DomowikKymnaasi

Brallier, Max: Maailman viimeiset tyypit -sarja 

Siitä asti kun zombie- ja hirviökatastrofi tuhosi maailman, 13-vuotias Jack on asunut puumajassaan suojanaan katapultteja ja vallihauta, seuranaan videopelit ja ravintonaan loputon varasto Oreo-keksejä. Jack yhdistää voimansa nörtti-Quintin ja ääliö-Dirkin kanssa. Jack on päättänyt pelastaa ihastuksensa Junen ja maailman - ja olla olematta enää koskaan mikään keskivertokaveri! Pystyykö hän siihen?

maailman viimeiset tyypit

Gier, Kerstin: Pilvilinna

Välivuotta pitävä Fanny palkataan ylelliseen hotelliin harjoittelijaksi. Sveitsin vuoristossa sijaitsevassa hotellissa järjestetään uudenvuoden juhlat, jonne saapuu rikkaita ja julkkiksia. Kaikki vieraat eivät ole kuitenkaan sitä, mitä sanovat olevansa. Fanny tempautuu mukaan jännittävään seikkailuun ja sydämen sykettä nostattaa myös komea ja salaperäinen Tristan.

Pilvilinna

Hai, Magdalena: Haiseva käsi 

Karmea, kiehtova ja ilkikurinen tarinakokoelma, joka sisältää kauhutarinoita.

Haiseva käsi


Halme, Antti: Mafiakesä, Voodookesä

Arttu lähtee tutkijaisänsä mukana kuukaudeksi sisiliaan, jossa hän tutustuu italiaisiin kaksosiin Lucaan ja Lunaan sekä sähäkkään Mollyyn. Arttu ystävineen sotkeutuu vaarallisiin tapahtumiin ja he joutuvat hengenvaaraan. Toisessa osassa Arttu ystävineen seikkailevat taianomaisessa ja alligaattoreita kuhisevassa New Orleansissa.
MafiakesäVoodookesä


McManus, Karen: Yksi meistä valehtelee

Viisi lukiota käyvää nuorta joutuu jälki-istuntoon. Simon, joka pitää koulun pahamaineista nettisivustoa ja tuntuu tietävän kaikkien synkät salaisuudet, kuolee jälki-istunnon aikana. Kuolinsyy ei ole onnettomuus vaan muut nuoret - Bronwyn, Cooper, Nate ja Addy ovat epäiltyjä. Jokaisella heistä on motiivi murhata Simon. Tiivistunnelmainen ja kiehtova nuorten dekkari.

Yksi meistä valehtelee

Rasi-Koskinen, Mari: Auringon pimeä puoli

Emilia asuu isoisänsä kanssa eristetyssä pikkukaupungissa Voiton Kaivoksessa. Hän löytää vanhan piirroksen itsestään, tarkasti kuvattuna nykyhetken ikäisenä. Emilia tempautuu pyörteeseen, joka vie hänet selvittämään kaupungissa sijaitsevan kaivoksen synkkiä salaisuuksia ja omaa menneisyyttään.

Jännittävä mysteeriromaani aikamatkustamisesta.

Auringon pimeä puoli

Riggs, Ransom: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille 

Viisitoistavuotias Jacob on kasvanut kuunnellen erikoisen isoisänsä kummitusjuttuja eriskummallisista orpolapsista. Hän lähtee isoisän tarinoissa esiintyneelle kaukaiselle saarelle ja löytää neiti Peregrinen lastenkodin rauniot. Jacob tutkii hylättyä taloa ja hänestä tuntuu siltä kuin eriskummalliset lapset olisivat yhä elossa ja vaarallisia. Hyytävää lukuelämystä vahvistavat romaanin aidot vintage-valokuvat.

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

Simukka, Salla: Punainen kuin veri (sarja)

Salla Simukan kansainvälisesti menestynyt jännittävä Lumikki-trilogia. Punainen kuin veri teoksessa lukiolainen Lumikki Andersson alkaa selvittää veristen setelien mysteeriä ja joutuu hengenvaaraan. Toisessa osassa Valkea kuin lumi Lumikki lomailee Prahassa ja tapaa tytön, joka väittää olevansa Lumikin sisko. Sarjan päätösosassa Musta kuin Eebenpuu Lumikki alkaa saada pelottavia viestejä ja häntä seurataan. Kuka tietää Lumikin menneisyydestä enemmän kuin hän itse?

Punainen kuin veri

Sugg, ZoeMagpie Society  

Yhdysvalloista Englantiin muuttanut Audrey aloittaa lukion elitistisessä sisäoppilaitoksessa. Hän joutuu keskelle murhamysteeriä, kun hänen uuden kämppiksensä Ivyn ystävä on kuollut koulun päättäjäisbileissä. Mitä synkkiä salaisuuksia koulu kätkee sisälleen? Miten siihen liittyy salaperäinen Harakkaseura? Jännittävä YA-trilleri.  

Magpie Society

Summers, Courtney: Sadie

Sadien maailma murtuu, kun hänen pikkusiskonsa löydetään murhattuna. Sadie lähtee hakemaan oikeutta. Romaanissa kulkee kaksi tarinaa rinnakkain: Sadien ja radiotoimittaja West McCrayn. McCray puolestaan haluaa selvittää, mihin Sadie katosi. Saiko Sadie selville, kuka murhasi hänen pikkusiskonsa? Intensiivinen ja jännittävä trilleri.

 Sadie

Tiainen, Marja-Leena: Rakas Natasha 

Juuri ennen 18-v. synttäreitään vartijaksi opiskeleva Joel tutustuu biologiseen isäänsä turkkaan, jolla on hämäriä bisneksiä. Turkka kuolee auto-onnettomuudessa ja hautajaisissa Joel tapaa Turkan tytärpuolen Natashan, entisen koulukaverinsa. Kiusatusta tytöstä on tullut upea kaunotar, johon Joel ihastuu korviaan myöten. Mitä Natasha oikein salaa? Onko heidän suhteella toivoa valheiden maailmassa?

Rakas Natasha

Toiviainen, Mikko: Pimeä peili 

Tappavia sähköposteja, pahoja koneita, pelejä joita ei kannata pelata, käyttäjiä joille ei kannata vastata somessa. Kokoelma internet-ajan urbaanilegendoja, kauhutarinoita ja karmivia myyttejä. 

Pimeä peili

Valmu, L.K.: Poika, Lappilainen, Ystävä

Nuorille suunnattuja dekkareita, jotka sijoittuvat henkirikoksen pariin. Päähenkilö, yläkoulua käyvä Hege, ratkaisee mysteerejä teoksissa: Poika - murha seitsemännellä luokalla, Lappilainen - kuolema kahdeksannella luokalla ja Ystävä - katoaminen yhdeksännellä luokalla.
Poika

Fantasiaa ja scifiä

Aalto, Anne-Maija: Korento

Satomi on ulkokansalainen, joka elää väärällä puolella rajaa ilman täysiä oikeuksia ihmisenäKun hänen paras ystävänsä Mai pakotetaan Nymfiksi valtaa pitävien joukkoon, Satomi päättää pelastaa hänet toteuttaakseen heidän unelmansa vapaudesta. Vaikuttava dystopia lähitulevaisuudesta veden nousun jälkeen. 

Korento

Bardugo, LeighGrishaversumi-sarja (Varjo ja Riipus) 

Alinalla on voimia, joilla voisi ehkä tuhota hirviöiden asuttaman Varjojen maan ja yhdistää sodan rikkirepimän valtakunnan. Mutta kun menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua, käy ilmi, että tehtävä on kaikkea muuta kuin yksinkertainen. 

Varjo ja riipus

Davidson I. I.: The Ghost Network -sarja 

Nörtti-kirjojen tekijän Aleksi Delikourasin luoma jännittävä sarja teinihakkereista. Alaskassa asuvat kolmetoistavuotiaat john ja slack lähetetään opiskelemaan huipputeknologiseen erikoiskouluun, sudenpesään. Kouluun on koottu yhteen teini-ikäisiä huippulahjakkaita hakkereita eri puolilta maailmaa. Pian selviää, että sudenpessässä on jotain outoa tekeillä. john kumppaneineen ovat tutkimuskohteina. Mikä on oikeastaan haamuverkko ja miten se liittyy mielenhallintaan?

The Ghost Network

Enoranta, Siiri: Tuhatkuolevan kirous, Kesämyrsky 

Tuhatkuolevan kirous vie mukanaan taikuuden ja magian maailmaan. Päähenkilönä on Pau, joka leikkaa pitkät hiuksensa pois äitinsä kauhuksi ja saa kutsun neljätoistavuotiaana magia-akatemiaan. Paulta on salattu asioita, sillä hän on saanut elämään ja kuolemaan liittyvän lahjan lapsuudessaan - vai onko se sittenkin kirous. Kesämyrskyssä puolestaan eletään kuvitteellisessa kaupungissa, jossa matkustetaan lentureilla. 13-v. andrew on palavasti ihastunut samanikäiseen Joshiin ja pääsee viettämään kesää joshin perheen upeassa kartanossa. Joshin nuorempi sisar Penelope on todistanut murhan, mutta mikä on totta ja mikä valhetta.

Tuhatkuolevan kirousKesämyrsky

Green, Hank: Ihan mieletön juttu

Parikymppinen opiskelija, April may asuu new yorkissa. Eräänä yönä hän törmää jättiläismäiseen patsaaseen kadulla. Hän nimeää patsaan Carliksi ja tekee siitä videon YouTubeen. Seuraavana päivänä video on levinnyt ympäri maailman ja käy ilmi että samanlaisia Carleja on ilmestynyt suurkaupunkeihin eri puolille maapalloa. Somejulkkiseksi noussut April haluaa selvittää Carlien salaisuuden. Mistä ne ovat tulleet ja mitä ne haluavat meistä? Koukuttava scifi-mysteeri.

Ihan mieletön juttu

Hepo-oja, Briitta: Suomea lohikäärmeille

Mitä jos Suomi ei olisikaan tasavalta, vaan täällä hallitsisivat kuninkaalliset ja rikkaat aateliset? Romaani kertoo 2000-luvun vaihtoehtoisesta Suomesta. Päähenkilönä on lyseota käyvä Itä-Helsingissä asuva Tim, joka saa lahjaksi pienen ja kurittoman lohikäärmeen. Tim ihastuu varakkaan perheen tyttäreen Lynxiin, joka on ritari. Romanttiset tunteet ovat molemminpuolisia, mutta Lynxia sitoo taas ritarin valansa ja tarkat perinteet. Kekseliäs ja jännittävä fantasia.

Suomea lohikäärmeille

Lee, Mackenzi: Loki petoksen nuori jumala

Asgardin nuori kuninkaanpoika Loki tuntee jäävänsä Thor-veljensä varjoon ja haluaa osoittaa isälleen olevansa sankari. Epäonnekseen Loki tuhoaa vahingossa ystävänsä Amoran kansstärkeän esineen. Odin-isä lähettää poikansa 1800-luvun Lontooseen tutkimaan mysteerimurhia, ja Loki kohtaa karkotetun Amoran vuosien jälkeenViihdyttävä nuortenromaani Marvel-hahmojen faneille. 

Loki

Ligget, Kim: Armonvuosi

Tierney karkotetaan muiden tyttöjen kanssa pois kotoaan erämaaleirille vuodeksiLeirielämän olosuhteet ovat karmeat ja on varottava saalistajia, jotka tappavat naisia. Tierney saa pelätä henkensä puolesta koko armonvuoden ajan. Raaka ja dystooppinen trilleri patriarkaalisesta maailmasta, missä naisilla ei ole valtaa omaan elämäänsä. 

Armonvuosi

Luttinen, Meri: Myrskynsilmä

Ikiaikaisessa riitissä 16-v. Kainun kohtaloksi lankeaa suuri vastuu, tietiän tehtävä. Hän jättää tutun kotikylänsä ja lähtee vaaralliselle matkalle selvittääkseen Myrskynsilmä-riipuksen arvoituksen.  Muinaissuomalaiseen fantasiamaailmaan sijoittuva kiehtova kasvukertomus. 

 Myrskynsilmä

Mikama, Anniina: Taikuri ja taskuvaras -sarja

Taikuri ja taskuvaras aloittaa jännittävän trilogian. Orpo mina asuu kadulla ja varastelee henkensä ptiimiksi. hän kohtaa lahjakkaan taikurin, tomin ja pääsee osaksi tämän lumoavaa taikashow´ta. kummankin nuoren menneisyydessä on tapahtunut pahoja asioita. Mina ja Tom tempautuvat mukaan vaarallisiin juonitteluihin, josta he voivat selviytyä vain rohkeutensa avulla. Kirjaan luotu maaginen maailma on yllätyksiä ja illuusioita täynnä. Taikurin ja taskuvarkaan tarina jatkuu kirjoissa Huijarin oppipoika ja Tinasotamiehet.

Taikuri ja taskuvaras

Nurmi, Suvi: Unissamatkaaja

Essi näkee oudon unen ja alkaa sen jälkeen saada mystisiä kirjeitä. Pian hän ymmärtää, että suvussa kulkee taipumus, josta hänelle ei ole kerrottu. Samaan aikaan kaupunkia varjostaa salaperäisten kuolemantapausten sarja. 

Unissamatkaaja

Ohtonen, Kimmo: Ikimaa-sarja

Oliverin äiti on kadonnut jäljettömiin ja oliver lähtee etsimään äitiääntukenaan Jätti-karhu. Kaukana Ikimaassa Kalla opiskelee viimeistä vuottaan soturikoulussa. Kalla on hukkakuiskaaja, ja kuiskaajilla on vahva yhteys eläinkuntaan. Oliverin ja Kallan tiet kohtaavat ja selviää, että heillä on yhteinen menneisyys. Seikkailullinen dystopiafantasiasarja, joka kuvaa luonnon tasapainon merkitystä ja ihmisten ja eläinten välistä yhteyttä.

Ikimaa

Pitkäkangas, Elina: Hukan perimät

Viruksen runtelemassa maailmassa erikoisrajajääkärit Väinö ja Alex lähtevät metsästämään ihmissusia. Täydenkuun komennus osoittautuu kohtalokkaaksi ja sotilaiden elämä muuttuu totaalisesti. Tiheätunnelmainen urbaani fantasia.

Hukan perimät

Vacklin, Anders & Parhamaa, Aki: Sensored Reality -sarja

Beta, Glitch ja Replica ovat vauhdikkaan ja toiminnallisen Sensored Reality -trilogian osat, Tarina yhdistelee pelimaailmaa, scifiä ja historiaa. Tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen seurauksena vedenpinta on noussut, ja Helsingistä on tullut meren ympäröimä kaupunkivaltio. Se on noussut myös peliteollisuuden huipulle. Bug pääsee beetatestaajaksi henkeäsalpaavaan ninjapeliin, mutta arki- ja virtuaalitodellisuus sekoittuvat kuitenkin hengenvaarallisesti. Trilogia seuraa Bugia hänen selvitellessään vanhempiensa kohtaloa ja peliyritysten likaisia salaisuuksia.

Sensored Reality

Wasiljeff, Nonna: Loukkupoika, Tomupoika

15-v. Aaron on syntynyt ja asunut koko elämänsä Loukussa, vankilassa, jota hallitsevat harmaaunivormuiset ja pelottavat Tomut. Loukussa pidetään vankeina luonnokkaita, joiden erityistaidot tukahdutetaan. Loukusta katoaa välillä ihmisiä salaperäiselle toiselle tasolle. aaron päättää paeta loukusta yhdessä uusien ystäviensä kanssa. Aaronille paljastuu oma luontonsa ja hän joutuu vaikeiden valintojen eteen. Aaronin tarina jatkuu toisessa osassa, Tomupoika. Hyytäviä fantasiatrillereitä!

LoukkupoikaTomupoika

Säeromaaneja ja lyhyitä kertomuksia


Crossan, Sarah: Yksi

Koskettava säeromaani siamilaisista kaksosista.

Yksi

Kuronen, Kirsti: Merikki, Pönttö

Kauniita säeromaaneja nuoruudesta, ystävyydestä ja oman voiman löytämisestä.

MerikkiPönttö

Meresmaa, J.S.: Dodo

Nuorista ja valintojen vaikeudesta kertova säeromaani.

Dodo

Nuoruus nyt: kirjoituksia nuoruudesta 

13-19 vuotiaiden nuorten esseitä ja fiktiota muun muassa aiheista ystävyys, erilaisuuskiusaaminen, ilmastonmuutos, sosiaalinen media ja koronapandemian vaikutukset. 

Nuoruus nyt

Närhi, Kati: Ei mikään 

Aikuisille suunnattu kuvakirja kertoo pikkukaupungin asukkaista, joiden valtaa merkillinen alakulo.

Ei mikään

Rannela, Terhi: Yhden promillen juttuja 

Yksittäisiä kertomuksia, joissa yhdistävänä tekijänä on alkoholi, joka vaikuttaa kaikkien kirjan nuorten elämään.

Yhden promillen juttuja

Reynolds, Jason: Minuutin mittainen hiljaisuus

Voimakas säeromaani teinipojasta, joka haluaa kostaa veljensä murhan ja kohtaa kuolleita tuttujaan minuutin mittaisella hissimatkalla. 

Minuutin mittainen ikuisuus

Tiainen, Marja-Leena: Tyttö lukitussa huoneessa 

Jännittävä selkokirja Suomessa asuvasta kurditytöstä, joka kapinoi perheensä sääntöja vastaan ja alkaa pelätä henkensä puolesta.

Tyttö lukitussa huoneessa

Tietoa


Annila, Silja ym.: Tekoja nyt! maailmanpelastajan käsikirja

Rohkaiseva tietokirja akuuttiin maailmantuskaan nuorille, joita huonot uutiset ahdistavat.

Tekoja nyt

Breen, Marta: Naiset. 150 vuotta vapauden, sisaruuden ja tasa-arvon puolesta

Nopealukuinen sarjakuva valottaa feminismin historiaa, naisiasialiikettä ja naisten äänioikeutta.

Naiset

Folman, Ari: Anne Frankin päiväkirja 

Sarjakuvaromaaniksi hienosti sovitettu Anne Frankin päiväkirjasta. Anne Frank kirjoitti päiväkirjaa piileskellessään perheensä kanssa juutalaisvainoja toisen maailmansodan aikana.

Anne Frankin päiväkirja

Laakso, Maria: Taltuta klassikko

Oletko yrittänyt lukea klassikkoa, mutta homma lopahti heti alkuunsa? Opas tulkkaa kirjallisuuden merkkiteoksia nykynuorille humoristisella otteella.

Taltuta klassikko

Miklu: Paras kirja ikinä

Suosittu tubettaja Miklu päästää lukijansa päänsä sisään ja kertoo noloimmat tarinat ja parhaat neuvot.

Paras kirja ikinä

Nykänen, Meri: Löydä oma polkusi

Mikä sinusta tulee isona? Kirja kannustaa nuorta löytämään oman juttunsa ja vahvuutensa. Mukana erilaisissa ammateissa toimivien ihmisten haastatteluja siitä, miten he löysivät oman urapolkunsa. 

Löydä oma polkusi

Perez, Inti Chavez: Respektiä. seksikirja pojille

Kirja seksistä nuorille miehille, jotka janoavat tietoa omasta kehostaan ja seksuaalisuudestaan.

Respektiä

Rönkä, Otto: E-urheilun käsikirja

Aloittelijan opas kilpapelaamisen maailmaan. Kirjassa valotetaan e-urheilun historiaa, esitellään suurimpia pelejä ja paljastetaan, miten e-urheilijaksi ryhdytään.

E-urheilun käsikirja

Saarinen, Ossi: Luontokuvia. Opi kuvaamaan eläimiä

Ainutlaatuisia luontokuvia kotimaisesta luonnosta ja eläinten ominaisuuksista kiinnostuneille ja valokuvaamisesta innostuneille.

Opi kuvaamaan eläimiä

Tolvanen, Joonas: Soturimunkin oppipoika

Mukaansatempaava teos Tolvasen omaelämäkerrallisista vaiheista Kiinassa, kung-fu-kouluissa.

Soturimunkin oppipoika

Tyson, Neil deGrasse: Tähtitiedettä kiireisille nuorille 

Kirja kaikille tähtitieteestä kiinnostuneille. Maailmankaikkeuden mysteerit selitetään mielenkiintoisella ja ymmärrettävällä tavalla huumoria unohtamatta.  

Tähtitiedettä kiireisille nuorille