• Avustuksien hakeminen

    Hakemukset jätetään 30.4. mennessä
 • Avustuksien hakeminen

    Tuusulan kunta tukee junioritoimintaa ja erityisliikunnan järjestämistä
 • Avustuksien hakeminen

    Haku sähköisellä lomakkeella

Avustukset

Tiedustelut

Vapaa-aikapalveluiden päällikkö
Risto Kanerva
p. 040 314 2220

Urheiluseurojen ja järjestöjen avustuksien jakoperusteet

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta tukee rekisteröityjen tuusulalaisten liikuntajärjes­töjen sekä muiden rekisteröityjen yhteisöjen järjestämää liikuntatoimintaa myöntämällä vuosittain avustusta esitettyjen perusteiden mukaisesti.

Poikkeuksen muodostavat järjestöt, joiden toiminnan luonne perustuu ylikunnallisuuteen ja joiden ylikunnallinen yhteistyö on perusteltua. Tällöin avustus koskee vain tuusulalaisia harrastajia. Yhdistyksen on avustusta hakiessaan toimitettava tiedot toiminnan kohdentumisesta kuntaan, josta avustusta haetaan. Tiedot tulee löytyä haun yhteydessä toimitetusta toimintakertomuksesta. Ylikunnallinen avustus myönnetään harkinnanvaraisena mutta hyväksyttyjä jakoperusteita noudattaen.

Kaikki avustettava toiminta tulee olla liikuntatoimintaa. Urheiluseurojen ohjaustoiminta-avustus myönnetään alle 20-vuotiaille järjestettävään toimintaan. Eläkeläis- ja kansanterveysjärjestöjen avustus kohdennetaan eläkeläisiin ja erityisryhmiin.

Hakuaika:

Ohjaustoiminta-avustus: kuluvan vuoden 30.4. mennessä.

Avustukset jakautuvat toimintavuonna 2019 seuraavasti:

 • urheiluseurojen ohjauspalkkiot 67 000 €€
 • erityisryhmien ohjaustoiminnan avustukset 2 900 €€

Liikunnan ohjaustoiminnan avustushakemus ja täyttöohje


Tutustu edellä mainitun linkin takaa avautuvaan hakemuksen täyttöohjeeseen ennen hakemuksen täyttämistä. Hakemuksen täyttäminen vaatii tunnistautumisen.

Kun hakemus on lähetetty sähköisesti Tuusulan sähköisen asioinnin kautta, varmista, että hakemuksen tila on Lähetetty. Jos hakemus jää Lähetetään-tilaan, ota yhteyttä p. 040 314 3402 (jätäthän tarvittaessa soittopyynnön vastaajaan).


Mikäli sähköinen asiointi ei ole mahdollista, kasvatus- ja sivistystoimesta on saatavilla hakukaavakkeesta paperiversio, joka lähetetään hakijalle pyydettäessä.

Liikunnan ohjaustoiminnan avustushakemukseen liitetään seuraavat liitteet:

 • Viimeisin vahvistettu toiminta­kertomus
 • Viimeisimmät tilinpäätöstiedot ja tilintarkastuslausunto
 • Toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle

Liitteet liitetään sähköisessä avustushakemuksessa lomakkeen tietoihin.

Paperimuotoisina ne ovat toimitettavissa osoit­teeseen:
Tuusulan kunta, kultuuri- ja vapaa-aikalautakunta, PL 60, 04301 Tuusula
tai sähköisesti skannattuna vapaa-aikapalveluihin Risto Kanervalle (etunimi.sukunimi@tuusula.fi). 

Sähköistä hakemuskaavaketta ei voi jättää määräajan jälkeen, joten 30.4. jälkeen saapuneita hakemuksia ei käsitellä. 

OHJAUSTOIMINTA-AVUSTUS (30.4. mennessä - hakemuskaavake)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta tukee urheiluseurojen ja erityisryhmien sekä muiden liikuntaa harrastavien yhteisöjen järjestämää ohjaustoimintaa maksamalla ohjaustoiminta-avustusta harjoitustilaisuuksista. Urheiluseurojen ja muiden yhteisöjen osalta huomioidaan alle 20-vuotiaille järjestetty toiminta. Erityisryhmillä ei ole ikärajoitusta.

Avustuksen maksamisen edellytyksenä on, että harjoituksiin osallistuu yhtä valmentajaa kohden vähintään 7 osallistujaa. Taitoluistelun yksilölajeissa (erityis- ja yksilöharjoittelu) harjoituksissa vähintään 5 osallistujaa. Tennis, ratsastus, moottoriurheilu, purjehdus, ammunta, ampumahiihto, hiihto, suunnistus, voimailulajit, uinti, yleisurheilun lajiharjoitukset sekä erityisryhmät vähintään 3 osallistujaa yhtä valmentajaa kohden. Joukkuelajeissa harjoituspelit hyväksytään harjoituskerroiksi.

 • Yhden harjoituskerran minimikesto on 45min. Kahdeksi harjoituskerraksi hyväksytään 1,5h harjoitus, johon sisältyy ohjattu alkuverryttely
 • Yhdeltä urheilijalta hyväksytään vain yksi harjoituskerta/päivä. Jos harjoitus kestää vähintään 1,5h sisältäen ohjatun alkuverryttelyn, harjoituskerta kerrotaan kahdella
 • 1,5h harjoitus hyväksytään vain samaa lajiharjoitusta koskevana esim. jalkapallo, jääkiekko, koripallo, voimistelu, taitoluistelussa jääharjoitus tai vaihtoehtoisesti oheisharjoitus esim. telinevoimisteluharjoitus. Samana päivänä suoritettua lajin oheisharjoitusta ei oteta huomioon
 • Kunta avustaa ainoastaan kolmea (3) harjoituskertaa/ryhmä/viikko. Tämä tulee ilmetä harjoituspäiväkirjoista
 • Ohjaustoiminta-avustusta ei makseta lyhyestä, kurssimuotoisesta toiminnasta

Esimerkkilaskelma 1

Minni vetää lasten salibandyharjoitukset lähikoulun liikuntasalissa. Harjoituksen kesto on 1,5h. Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa ja osallistujia on 15 lasta/harjoitus.

Minni merkitsee harjoituspäiväkirjaan harjoitusten päivämäärät, kellonajat, pitopaikan sekä osanottajamäärät ja paikalla olleen ohjaajan.

Avustettavia harjoituskertoja tulee viikossa yhteensä kahdeksan: Yhdeksi harjoitukseksi lasketaan 45min harjoitus (x2), harjoituskertoja on kaksi (x2) ja osallistujia 15 (x2). Jos harjoitus olisi kestänyt 45min, kerran viikossa ja osallistujia seitsemän, harjoituskertoja tulisi yksi kappale.

Esimerkkilaskelma 2

Mortti ohjaa yleisurheiluharjoitukset, joissa käy säännöllisesti 5 urheilijaa. Harjoituksia on viikossa yhteensä 5 ja niiden kesto 2h/kerta.

Mortti merkitsee harjoituspäiväkirjaan harjoitusten päivämäärät, kellonajat, pitopaikan sekä osanottajamäärät ja paikalla olleen ohjaajan.

Avustettavia harjoituskertoja tulee viikossa yhteensä kuusi: Yhdeksi harjoitukseksi lasketaan 45min harjoitus (x2), harjoituskertoja on kolme (x3) ja osallistujia 5 (x1). Kunta avustaa maksimissaan kolmea harjoitusta/ryhmä/vko.

Harjoituksista on pidettävä ohjaajien toimesta harjoituspäiväkirjaa, josta näkyvät harjoitusten päivämäärät, kellonajat, pitopaikka sekä osanottajamäärät ja ohjaajat. Kaikki harjoituskerrat on ilmoitettava. Harjoituspäiväkirja on täytettävä ko. lajin kansallisen ikäryhmittelyn mukaisesti esim. B, C, D, E, F, T8, T10, P8, P10, N12, M12 jne.

Sellaisissa tapauksissa, että avustuksen saaja on antanut virheellisiä tietoja tai muuten tahallisesti johtanut heitä harhaan avustusta koskevissa asioissa, voidaan avustus jättää maksamatta tai jo maksetut avustukset periä takaisin.

Avustusta haetaan vain toteutuneelta vuodelta (edellinen vuosi). 

Avustuksia hakeneiden kesken arvotaan neljä (4) hakemusta, jotka tarkistetaan avustuspäätöksen jälkeen.

VAPAA-AIKAPALVELUT