A

Työikäisten sosiaalipalvelut

Työikäisten sosiaalipalvelujen yhteystiedot

Katso kesän aukioloajat tiedotteesta

Sosiaalitoimistojen yhteystiedot ja aukioloajat

Uusien asiakkaiden yhteydenotot,
ohjaus ja neuvonta
sekä palvelutarpeen arviot

aikuiset (yli 25 - vuotiaat)
- Etelä-Tuusulassa: sosiaalityöntekijä
- Kellokoskella ja Jokelassa:
sosiaalityöntekijä

nuoret (alle 25 - vuotiaat, koko Tuusula)
erityissosiaaliohjaaja

Yhteydenotot ja palvelutarpeen arvio 

Voit ilmoittaa huolesi Työikäisten sosiaalipalveluihin Yhteydenotto sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi -lomakkeella (pdf).

Aikuissosiaalityö

Yhteydenoton jälkeen tehdään palvelutarpeen arviointi yhdessä asiakkaan kanssa tai perheen kanssa. Yhdessä laaditun asiakkaan asiakassuunnitelman avulla asiakasta tuetaan omien voimavarojen löytämisessä. Tavoitteena on saada parantaa asiakkaan elämänhallintaa ja ennaltaehkäistä ongelmia. 

Työskentelymuotoina ovat asiakastapaamiset, kotikäynnit ja verkostotyö. Aikuissosiaalityön palveluita ovat mm. välitystilipalvelut, taloudelliset tuet ja etuudet sekä sosiaalinen kuntoutus.

Aikuissosiaalityöhön sisältyy palveluohjausta ja neuvontaa, sosiaaliturvatyötä, perhe- ja ihmissuhteisiin liittyvää työtä, kriisityötä, maahanmuuttajatyötä ja ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Työskentelyyn voi liittyä työllistymistä,
kouluttautumista, asumista ja kuntoutumista tukevaa toimintaa. Lisäksi kunta tarjoaa aikuisille mm. päihde- ja mielenterveystyötä, vanhus- ja vammaistyötä.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu toteutetaan Vantaan sovittelutoimistossa, joka sijaitsee Tikkurilassa. Sovittelun palkatut työntekijät käyvät toimialueen muissa kunnissa tarpeen mukaan.


Nuorten sosiaalityö
 on tarkoitettu 18 - 24-vuotiaille nuorille aikuisille. Työskentely on moniammatillista verkostotyötä, jonka  tavoitteena on työ,- koulutus, tai kuntoutumispolun löytyminen.

Nuorille tarjottavia sosiaalityön palveluita ovat palvelutarpeen arviot, aktivointisuunnitelmat, kuntouttava työtoiminta ja asiakassuunnitelmat, sekä täydentävä toimeentulotuki. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Nuorisoasema, kohdennettu nuorisotyö, Työ-ja elinkeinotoimisto sekä terveydenhuollon yksiköt. Nuorten sosiaalityössä työskentelevät

Nuorten sosiaalityössä työskentelee erityissosiaaliohjaaja.

 

Keski-Uudenmaan TYP

Keski-Uudenmaan TYP keskittyy toiminnassaan erityisesti pitkäaikaistyöttömien työllistymisen edistämiseen ja työttömyyden pitkittymisen ehkäisemiseen. Lue lisää Hyvinkään sivuilta.

Tuusulan TYP-työntekjän yhteystiedot:
Jaana (Jane) Mikkonen, sosiaaliohjaaja
Työikäisten sosiaalipalvelut / Keski-Uudenmaan työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)
p. 040 314 4803/ fax 09 8718 3306

 

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma on asiakirja, johon kirjataan kaikki keskeiset toimenpiteet, joilla palvelujen tuottajat itse valvovat toimintayksikköjään, henkilökunnan toimintaa sekä tuottamiensa palvelujen laatua.
Lue palvelukohtaiset tiedot aikuissosiaalityon_omavalvontasuunnitelmasta(PDF).

 

Oman asuinalueesi työntekijän yhteystiedot löydät Kirjoittamalla hakukenttään oman osoitteesi: