A

Ensiapu ja päivystys

Kiireellinen hoito Tuusulan terveysasemilla

Kiireellisessä tilanteessa, jossa ei ole välitöntä hengenvaaraa, soita kiirevastaanottopalvelujen numeroon p. 09 8718 3900 ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15.30. Kiireelliseen puhelinpalveluun soitetaan ennen hakeutumista kiirevastaanotolle. Hoidon tarpeen arvio tehdään yhdessä potilaan kanssa jo puhelimessa.

Parhaiten palvelusi sujuvat, kun soitat aamuisin klo 8 - 9 välillä. Silloin 

 • saat valita, mille terveysasemalle puhelusi ohjautuu. Klo 9 jälkeen kaikki puhelut ohjautuvat pääterveysasemalle.
 • puhelimeen vastaavat kaikki sairaanhoitajat ja kiirevastaanoton lääkärit.
 • saat tarvittaessa ajan sairaanhoitajan tai lääkärin kiirevastaanotolle. Kello 9 jälkeen kiirevastaanotolle on mahdollista päästä pääterveysaseman akuuttipisteessä.

Kiirevastaanoton puhelinpalvelusta on myös mahdollista päästä saman tai seuraavan päivän aikana fysioterapeutin suoravastaanotolle esimerkiksi akuutin selkä-, olkapää- tai polvikivun vuoksi. Puhelinpalvelusta voi myös kysyä kotihoito-ohjeita.

Puhelinpalvelussa puhelimeen vastaavat tehtävään koulutetut sairaanhoitajat, jotka konsultoivat tarvittaessa lääkäriä. Palvelussa on takaisinsoittojärjestelmä, jolloin sinulle soitetaan takaisin saman päivän aikana.

Hyvinkään sairaalan päivystys

Tuusulan kiirevastaanoton aukioloaikojen ulkopuolella tuusulalaiset potilaat hoidetaan Hyvinkään sairaalan päivystyksessä, Hyvinkään Akuutissa. Päivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa edellyttäville potilaille.

Kiireellinen tilanne - hakeudu välittömästi päivystykseen

 • kova rintakipu
 • uudet halvausoireet, kuten äkillinen raajan velttous tai toimintakyvyttömyys taikka puhevaikeudet
 • runsas verenvuoto (esim. verioksennus, iso vuotava haava)
 • vastasyntyneen lapsen kuume
 • isot vammat ja luunmurtumat
 • äkillisesti alkanut kova päänsärky
 • hengitysvaikeus
 • äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu

Päivystysarviota vaativa tilanne 24/7 - soita 116 117

Soita päivystysapu-puhelinpalvelun numeroon 116 117 ennen päivystyspoliklinikalle hakeutumista. Hyvinkään sairaalan päivystykseen saapuvien potilaiden hoidon tarpeen arvio tehdään jo puhelimessa. Mikäli soittajan tila ei vaadi käyntiä päivystyksessä, voidaan hänelle antaa kotihoito-ohjeita tai ohjata hänet terveysasemalle tai asiakkaan valitsemalle palveluntuottajalle niiden aukioloaikoina.

Päivystysavun puhelimeen vastaavat tehtävään koulutetut sairaanhoitajat. He konsultoivat tarvittaessa lääkäriä. Palvelussa on takaisinsoittojärjestelmä, jonka ansiosta kaikki puhelut saadaan hoidetuksi. Palvelu korvaa Hyvinkään sairaalassa aiemmin käytössä olleen kiireellisen hoidon neuvontapalvelun.

Hyvinkään Akuutin verkkosivut

Hätätilanne - soita 112

Kun tiedät tai epäilet potilaan hengen tai terveyden olevan vakavasti vaarassa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, kouristelu), toimi nopeasti ja soita välittömästi hätänumeroon 112, josta saat apua ja toimintaohjeita.