Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalveluihin kuuluu ohjaus ja neuvonta, psykososiaalinen tuki sekä mielenterveyden häiriöiden tutkimus, hoito ja kuntoutus.

Psykiatrisen sairaanhoitajan palvelut

Akuuteissa elämäntilannekriiseissä, uupumus-, masennus- ja ahdistusoireilussa tai surureaktioissa sinua palvelee psykiatrinen sairaanhoitaja. 

Jos sinulla on alle kouluikäisiä lapsia, ota yhteyttä neuvolan depressiohoitajaan. Muussa tapauksessa ota yhteyttä yhteyshenkilöösi puhelimitse tai Klinikin kautta. Jos sinulla ei ole vielä yhteyshenkilöä, lähetä yhteydenottopyyntö Klinikin kautta 24/7 tai soita numeroon 09 8718 3900 ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15.30.

Nettipalveluita

Mielenterveystalo.fi on terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kehittämä valtakunnallinen nettipalvelu. Palvelua voi käyttää kuka tahansa ja apua voi löytää niin itselle kuin läheisilleenkin. Mielenterveystalo.fi on käytössäsi aina, kun sitä tarvitset!

Mielenterveyspalveluista löytyy myös tietoa Duodecimin terveystarkastus ja -valmennus -sivustolta. 

Kriisipalvelut

Tuusulalaiset saavat kriisiapua Hyvinkään seudun Mielenterveysseura ry:n ylläpitämästä Kriisipalveluista. Kriisipalvelut tarjoaa henkisen ensiavun palveluita kun asiakas on kohdannut esim. läheisen kuoleman, jos on sairastunut vakavasti tai joku läheinen on vakavasti sairas. Kriisipalvelut tarjoaa apua myös mm. itsemurhan tehneiden tai sitä yrittäneiden omaisille ja läheisille sekä väkivaltaa (esim. perhe- tai lähisuhdeväkivaltaa) kohdanneille.

Kriisipalveluiden työntekijöihin saa yhteyden viranomaisten, kuten hätäkeskuksen, poliisin, pelastuslaitoksen, sairaalan päivystyksen, sosiaalipäivystyksen tai kuntien sosiaalityön kautta sekä koulujen henkilökunnan kuten opettajien ja kuraattorien kautta. Viranomainen pyytää luvan asiakkaalta olla yhteydessä kriisipäivystäjään.

Kriisikeskukseen voi hakeutua nimettömänä ja ilman lähetettä. Kriisipalvelu on maksutonta.

Tuusulan kunnan alueella päivystysvalmius on kaikkina vuorokauden aikoina vuoden ympäri.

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut on tarkoitettu mielenterveyden ongelmista kärsiville.