Fysioterapia

Ajanvaraus ja tiedustelut

ma-pe klo 12-13, p. 09 8718 3790

peruutukset ja soittopyynnöt p. 040 314 3789 (vastaaja) kaikkina kellonaikoina.

Toimipisteet:

Pääterveysasema, os. Hyryläntie 13 B
Jokelan sosiaali- ja terveysasema, os. Opintie 1
Kellokosken sosiaali- ja terveysasema, os. Kuntotaival 2

Fysioterapiassa saat apua toimintakykysi parantamiseen tai ylläpitämiseen. Fysioterapiaan tarvitaan lääkärin tai jonkun muun terveydenhuoltohenkilön lähete, jonka perusteella tehdään arvio kuntoutuksen tarpeesta.

Lasten fysioterapia

Lasten fysioterapian asiakkaita ovat alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret sekä heidän perheensä. Arviointiin ja ohjaukseen pääsee eri ammattiryhmien lähetteellä. Lasten fysioterapian tavoitteena on ennalta ehkäistä liikunta- ja toimintakykyä haittaavia ongelmia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Aikuisten fysioterapia

Aikuisten fysioterapian asiakkaita ovat täysi-ikäiset tuusulalaiset, joilla vamma tai sairaus vaikeuttaa selviytymistä päivittäisistä toiminnoista kotona tai arjessa. Fysioterapiassa arvioimme ja ratkaisemme yhdessä asiakkaan kanssa liikkeeseen ja liikkumiseen liittyviä ongelmia. Fysioterapian menetelmiä ovat mm. tutkiminen, terapeuttinen harjoittelu, kehon liikkeen- ja asennonhallinnan ja ryhdin ohjaus sekä yksilöllisen harjoitusohjelman laatiminen.

Fysioterapiaan tarvitaan lääkärin tai jonkun muun terveydenhuoltohenkilön lähete, jonka perusteella tehdään arvio kuntoutuksen tarpeesta. Fysioterapia toteutetaan yksilöllisesti tai ryhmässä vastaanotolla, terveyskeskussairaalassa tai kotikäynteinä.

Terapia- sekä suoravastaanottokäynneistä peritään asiakasmaksu 11,40 euroa. Ryhmäfysioterapia käyntimaksu on 4,00 euroa/krt. Lisäksi perumattomasta terapia- ja suoravastaanotto-tai ryhmäajasta perittävä maksu on 50,80 euroa.

Fysioterapeutin suoravastaanotto

Yli 16-vuotiaat, akuutisti oireilevat tuki- ja liikuntaelinkivusta (esim. selkä-, niska-, yläraaja-, alaraajakipu) ohjataan ensisijaisesti fysioterapeutin vastaanotolle lääkärikäynnin sijaan. Tavoitteena on tehostaa asiakkaan hoidon tarpeen arviointia, hoitoa ja nopeuttaa kuntoutumista. Fysioterapeutin suoravastaanotolle ohjaudutaan lääkärin ja sairaanhoitajan palvelujen kautta.