Fysioterapia

Tervetuloa fysioterapiapalveluihin!

Taitavat fysioterapeuttimme ovat erikoistuneet muun muuassa seuraaviin osa-alueisiin: Tuki- ja liikuntaelinsairaudet, neurologinen fysioterapia, lasten fysioterapia, lantionpohja-virtsankarkailuongelmat, huimausongelmat. Keskeistä osaamistamme on myös asumis- tai toimintaympäristössä esiintyvien ongelmien selvittäminen ja ratkaisu.

Fysioterapiassa arvioimme ja ratkaisemme yhdessä asiakkaan kanssa liikkeeseen ja liikkumiseen liittyviä ongelmia. Fysioterapian menetelmiä ovat mm. tutkiminen, terapeuttinen harjoittelu, kehon liikkeen- ja asennonhallinnan ja ryhdin ohjaus sekä yksilöllisen harjoitusohjelman laatiminen.

Fysioterapiaan hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Fysioterapia toteutetaan yksilöllisesti tai ryhmässä vastaanotolla, terveyskeskussairaalassa tai kotikäynteinä.

Fysioterapian ajanvaraus ja tiedustelut

Fysioterapia, toimintaterapia ja apuvälinelainaamo ovat Etelä–Tuusulan, Jokelan ja Kellokosken sote–asemalla avoinna arkipäivisin.

Ajanvaraus Hyrylän, Jokelan ja Kellokosken terveysasemien fysioterapiaan 

puhelimitse numerosta 09 8718 3790 maanantaista perjantaihin klo 12 - 13.

Peruutukset ja soittopyynnöt jätetään vastaajaan numeroon 040 314 3789 kaikkina kellonaikoina.

Toimipisteet Hyrylä, Hyryläntie 13 B     Jokela, Opintie 1     Kellokoski, Kuntotaival 2


Niska- ja selkäkipupotilaat ilman lääkärin lähetettä:

Yli 18-vuotiaat, akuutisti oireilevat niska- ja selkäkipupotilaat ohjataan ensisijaisesti fysioterapeutin vastaanotolle. Tavoitteena on tehostaa potilaan hoidon tarpeen arviointia ja nopeuttaa kuntoutumista. Soita terveysaseman ajanvarausnumeroon:

puh. 09 8718 3900 ma–to klo 8–15 ja pe 8–14

Hoitaja varaa ajan fysioterapeutin vastaanotolle hoidon tarpeen arvion mukaan.

 

Toimintaterapia

Aikuiset ja kotikäynnit

Päivittäisten toimien (esim. pukeutuminen, peseytyminen) ongelmissa voitte kysyä neuvoa toimintaterapeutilta. Toimintaterapeutin puhelintunti maanantaista perjantaihin klo 12 - 13 puh. 040 314 4648. Kotikäynnillä selvitetään yhdessä asiakkaan voimavarat ja toimintakyky ja ohjataan omien toimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen.

Apuvälineasioissa voitte olla yhteydessä apuvälinelainaamoon

Alle kouluikäisten lasten toimintaterapia-arvioinnit:

Hyryläntie 13 B, ajanvaraus ja tiedustelut ti ja to 12-13 puh. 040 314 3798

Toimintaterapiaan ohjautuu alle kouluikäisiä lapsia, joilla on vaikeuksia suoriutua arkipäivän tilanteista iänmukaisella tavalla. Toimintaterapia sisältää mm. arvion, vanhempien haastattelun ja ohjauksen sekä tarvittavat ohjeet kotiin tai hoitopaikkaan. 

Lapset tulevat toimintaterapia-arvioon esim. neuvolaterveydenhoitajan tai psykologin suosituksesta.