Äitiysneuvola

Odottava äitiTervetuloa Tuusulan äitiysneuvolan sivuille. Täältä löytyy tietoa neuvolakäynneistä, raskauden etenemisestä ja siihen liittyvästä seurannasta sekä ensisynnyttäjäperheille tarkoitetusta perhevalmennuksesta. Sivuille on myös koottu ohjeita ja tietoa raskaudenajan terveydentilasta.

Äitiysneuvolan tavoitteet

  • turvata ja edistää odottavan äidin, sikiön ja vastasyntyneen terveyttä
  • ehkäistä raskauden aikaisia häiriöitä, todeta ne varhain ja ohjata tarpeen mukaan jatkohoitoon
  • edistää tulevien vanhempien ja koko perheen terveyttä ja hyvinvointia ja tukea perheen sisäisiä ihmissuhteita sekä kasvua vanhemmuuteen
  • ehkäistä syrjäytymistä, sairauksia, ongelmia ja terveyserojen syntymistä

Äitiysneuvolatoiminta perustuu kansanterveyslakiin ja se tarjoaa perheelle palveluita raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana. Äitiysneuvolan palvelut ovat maksuttomia tuusulalaisille perheille.


Raskaana?

Ota yhteyttä äitiysneuvolaan, kun kuukautisesi ovat jääneet pois ja olet tehnyt positiivisen raskaustestin.

Ajanvaraus tapahtuu oman asuinalueesi terveydenhoitajalle arkisin klo 12-13.

Ensimmäinen terveydenhoitajan vastaanotolla käynti ajoittuu 8. - 10. raskausviikolle. Käynnille varataan noin tunnin aika ja molemmat vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita neuvolaan. Ensikäyntiä varten voit täyttää neuvolan esitietolomakkeen ja tuoda se mukanasi ensimmäisellä kerralla.

Varatun neuvola-ajan voi peruuttaa sähköpostilla osoitteessa peruutus.neuvola.tuusula@keusote.fi tai soittamalla arkisin klo 8.15-9.00 tai klo 12-13 oman alueen neuvolaterveydenhoitajalle. Emme vastaa sähköpostiviestiin ja muistattehan tuolloin varata uuden ajan soittamalla.