A

Hevoskirjat

 

PelastajatAngela Dorsey
Pelastajat

Tosi hyvä! Sopii hyvin hevoshulluille ja ihmisille jotka tykkää jännitys kirjoista. Hieman jännittävä ja myös surullinen mielestäni.

Arvosana: Huippuhyvä!

Saara 12v.

 

 

 


KlaraJaOmaHevonen

Pia Hagmar
Klara ja oma hevonen

Tosi hyvä kirja. Suosittelen varsinkin hevosfaneille.

Arvosana: Huippuhyvä!

Hanna 11v.


Klara yli esteiden

Klara menee ensimmäistä kertaa uuteen kouluun yläasteelle. Hänen luokallaan onkin ennestään tuttu poika edellisen kesän ratsastusleiriltä. Jonte pyytää Klaaraa yllättäen ratsastamaan, mutta Klaaran isän töppäilyjen syystä hänen ja Jonten välit huononevat. Klaran puolisisko Lisa yllyttää Klaaraa osallistumaan estekilpailuihin. Klara osallistuu omalla ponillaan Starilla helpoimpaan luokkaan mutta ennen suoritusta tulee mutkia matkaan Klaaran kateellisen kaverin Annan syystä. Kirja oli mielestäni kiva, koska se oli todellinen.

Arvosana: Hyvä

Ronja 11v.

Klara ja unelmien hevonen

Hyvä kirja :)

Arvosana: Todella hyvä

Erika 12v.


KostajanIskuMerja Jalo
Kostajan isku

Todella hyvä hevosaiheinen kirja, jännittävä ja mukaansatempaava.Kirja sopii ehkä enemmän tytöille.Suosittelen lukemaan!

Arvosana: Huippuhyvä!

Iida 11v.

 


 


liinakkotien painajainenMerja Jalo
Liinakkotien painajainen

Kirja oli hyvin jännittävä, ja vähän pelottava, mutta hauska! Tarina loppui hyvin.

Arvosana: Huippuhyvä!

Jonna 9v.

 


 


MerihirviöMerja Jalo
Merihirviö

Kirja oli hyvä! Paras kohta oli, kun Kikka jäi ison myrkkykäärmeen kanssa jumiin greentropiciin ja Hannu tuli pelastamaan heidät. Siinä ei ollut juuri ollenkaan tylsiä kohtia.

Arvosana: Huippuhyvä!

Vilma 11v.

 

 


orisuon aarreMerja Jalo
Orisuon aarre

Tosi hyvä ja jännittävä, kirjassa oli huumorintajua. Se oli parasta.

Arvosana: Huippuhyvä!

Sara 10v. 
  
 

 


Seikkailu PonisaarellaMerja Jalo
Seikkailu Ponisaarella

Kirja oli hyvä ja jännittävä. Kirjan paras kohta oli se, kun he lähtivät etsimään Päkää. Kurjaa kirjassa oli se, kun Kikka tippui Husaarin selästä. Jos kysyttäisi arvosanaa se olisi: 9+ Mukavia lukuhetkiä kaikille!!

Arvosana: Hyvä

Sofia 11v.

 

 


Tuulinen torniMerja Jalo
Tuulinen torni

Suosittelen tätä kirjaa kaikille hevosfaneille jotka pitävät lukemisesta. Kirja on todella hyvä!

Arvosana: Huippuhyvä!

Jutta 11v.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________

Merja Jalo
Hurjapää Oliver

Ihan hyvä kirja, toivottavasti tulee jatkoa.

Arvosana: Todella hyvä

Erika 12v.


metsän arvoitus


R.E Toresen
Metsän arvoitus

Tämä kirja oli aivan ihana! Muistan aina kirjan mitä kirjassa tapahtui:-) Siinä on hieman eläimistä, mutta pääosassa ovat hevoset ja muu tallielämä. Sopii eläinystäville. Hieman jännitystä, mutta muuten ihana seikkailukirja. Sopii mun mielestä 8-13 vuotiaille:-)

Arvosana: Huippuhyvä!
Emma 11v.

 


villin hevosen saariJane Ayres
Villin hevosen saari


Tykkäsin kirjasta. Hevonen nimeltä Zephyri jäi mieleeni.

Arvosana: Huippuhyvä!

Saana 8v.

 

 


Pullein-Thompson, Diana
Lyntonien kanssa laukkaa

Kirja oli mahtava joissain vaiheissa dramaattinen ja koskettava, mutta kaikin puolin hauska ja vauhdikas. Kirja oli helposti ymmärrettävä ja suosittelen tätä melkein kaiken ikäisille. Kirja oli minun mielestä heppahulluille tarkoitettu ja myös niille jotka eivät välitä hevosista.

Arvosana: Huippuhyvä!

Salli 11v.
________________________________________________________________________________________________________________________

Margaret Epp
Sara ja menetetty ystävyys

Kirja oli aivan mahtava! Siinä oli juuri tyttöjen tapaisia riitoja, mutta niistäkin selvitään. Kirjan kirjoittaja on ylittänyt itsensä! Pidin kirjasta paljon ja luin sen loppuun automatkalla Puumalaan n.3h ja se oli aivan fantastinen missään vaiheessa ei pudonnut kärryiltä missä milloinkin oltiin. Suosittelen kirjaa erityisesti 11vuotiaille tytöille jotka pitävät hevosista! (:

Arvosana: Huippuhyvä!

Salli 11v.
_______________________________________________________________________________________________________________________

Tiina Tanskanen
Talttumaton talismaani

Kirja oli hyvä. Suosittelen jos pidät hevosista.

Arvosana: Hyvä

Iida 12v.

Iitun ystävä Aada saa oman hevosen. Iitu on kateellinen mutta yrittää olla onnellinen Aadan puolesta. Yllättäen Iitun isä ostaa Iitulle hevosen nimeltä Talismaani. Talismaanilla on ratsastettu vain pari kertaa. Iitun pitäisi itse selvitä Talismaanin koulutuksesta yksin. Asiat eivät menekkään ihan suunnitelmien mukaan. Talismaani oli lähdössä jo takaisin omistajalleen, kun Iitu alkoi epäröidä. Tallipoika Manu oli luvannut auttaa koulutuksessa. Loppujen lopuksi Iitu ja Talismaani osallistuvat estemestaruuksiin. Minun mielestäni kirja oli tosi hyvä, koska se kertoi hevosen koulutuksesta.

Arvosana: Ei voi laskea käsistään!

Ronja 11v.