Veteraanien maksuton Sampo-kuljetuspalvelu

Kuljetuspalvelun myöntäminen:

Veteraanien maksuttomalla Sampo-kyydillä edistetään ja tuetaan veteraanien omatoimista suoriutumista ja itsenäistä asumista. Maksuttomuus  koskee veteraaneja, joiden kotikunta on Tuusula. Maksuton Sampo-kyyti myönnetään sen kuukauden alusta, jolloin hakemus on saapunut vanhuspalveluihin. Veteraanien maksuton Sampo-kyyti myönnetään toistaiseksi voimassa olevana.  

Miten kuljetuspalvelu toteutetaan?

Veteraanien maksuton Sampo-kyyti toteutetaan kutsuohjatun joukkoliikenteen (Sampo-liikenne) avulla. Kutsuohjattu joukkoliikenne (Sampo) tarkoittaa kuljetustarpeen mukaan reitittyvää julkista joukkoliikennettä. Kuljetus järjestetään "ovelta ovelle" -periaatteella.

Mitä kuljetuspalvelu maksaa?

Veteraaneille Sampo-kuljetuspalvelu on maksutonta. Maksuttomuus on voimassa Tuusulan, Keravan ja Järvenpään muodostamalla Sampo-alueella. Lisätietoja SAMPO-kyydin toiminnasta löytyy SAMPO-esitteestä, jota saa vanhus- ja vammaispalveluiden toimistosta ja SAMPO-kuljettajilta sekä kunnan www-sivuilta.  

Maksuttomuus koskee myös saattajaa (enintään yksi (1) saattaja matkustavaa veteraania kohden). Veteraani hankkii itse saattajan.  

Miten kuljetuspalvelua haetaan?

Kuljetuspalvelua haetaan vanhus- ja vammaispalveluista saatavalla tai www-sivuilta tulostettavalla hakulomakkeella. Liitteeksi hakemukseen tarvitaan kopio KELA-kortista, josta ilmenee rintamatunnus R tai kopio Sota-arkiston todistuksesta eräissä Suomen sotiin liittyvistä tehtävistä palvelemisesta. Lääkärinlausuntoa ei tarvita.

Lisätietoja:

Alle 65-vuotiaat: vammaispalvelun sosiaalityöntekijät: Päivi Jalkanen (asiakkaat A-L) ja Satu Lindblad asiakkaat (M-Ö)

65 vuotta täyttäneet: sosiaaliohjaajat Hilkka Kokkoniemi (asiakkaat A-J), Kirsi Karhunen (asiakkaat K-O) ja Mari Tapiola (asiakkaat P-Ö)