Perhevalmennus esikoista odottaville äideille ja isille

Neuvolassa tarjotaan kaikille tuusulalaisille, esikoistaan odottaville äideille ja isille perhevalmennusta. Perhevalmennuksen tavoitteena on vahvistaa vanhempien tietoja ja taitoja, edistää perheen kiinteytymistä ja vuorovaikutusta sekä oivaltaa yhdessä hyvinvointia edistäviä asioita. Perhevalmennuksessa aiheina ovat muun muassa vanhemmuuteen kasvu, lapsen hoitaminen, parisuhde, synnytys ja perheiden arkeen liittyvät asiat.

Perhevalmennus on ryhmämuotoista toimintaa, joissa tapaamisia on sekä ennen synnytystä että lapsen syntymän jälkeen. Tapaamiskerroilla on mahdollisuus tavata samassa elämäntilanteessa olevia perheitä ja löytää yhdessä keskustellen vastauksia kysymyksiin, joita vauvan odotus, syntymä ja hoitaminen tuo mukanaan. Ryhmät muodostuvat synnytysten laskettujen aikojen perusteella. Valmennuksen toteutuksesta vastaa neuvola yhdessä muiden lapsiperhetoimijoiden kanssa. Tuusulan perhevalmennuskokonaisuus (pdf)

Valmennukset pidetään Hyrylässä pääterveysasemalla, kokoustila Martassa iltaisin klo 17.30 alkaen (kulku A-oven kautta). Lisätietoja sekä ryhmänne kokoontumisajat saatte omalta neuvolaterveydenhoitajaltanne tai perhevalmennusryhmänne terveydenhoitajalta. Ryhmien aikataulut vuoden vuoden 2018 tammi-joulukuun lasketuille ajoille ja vuoden 2019 tammi-huhtikuun lasketuille ajoille löytyvät myös tästä. Huom! Muutokset ovat mahdollisia ja vuoden 2019 aikana tulemme uudistamaan perhevalmennuskokonaisuutta.

Vinkki: Vauvan syntymän jälkeisiin tapaamisiin on hyvä varata mukaan vauvalle alustaksi esim. peitto tai makuupussi.

Tervetuloa kasvamaan yhdessä vanhemmiksi - perheeksi! 

haikara