Reseptien uusiminen

Päätöksen reseptin uusimisesta tekee aina teitä hoitava lääkäri. Lääkärit uusivat pääsääntöisesti Tuusulan terveyskeskuksessa sairauden vuoksi hoidossa olevien henkilöiden reseptejä. Jos lääke on määrätty muualla, esimerkiksi yksityislääkärillä, Tuusulan terveyskeskuksen lääkäri ei voi uusia reseptiä ilman tietoja henkilön sairauden seurannasta ja muista käytössä olevista lääkkeistä.

Jos edellisestä lääkärissä käynnistä on yli yksi vuosi, lääkityksestä olisi hyvä keskustella lääkärin kanssa.

Reseptit tulee toimittaa uusittavaksi vähintään kaksi viikkoa ennen lääkkeiden loppumista.

Säilyttäkää reseptit huolellisesti.

Käytössä olevien sekä juuri käytössä olleiden lääkkeiden reseptit on hyvä ottaa lääkärin vastaanotolle mukaan. Reseptien uusinta kannattaa keskittää hoitavan lääkärin vastaanotolle erityisesti vuosikontrollien yhteyteen.

Sähköisen (eReseptin) uusinta

Sähköisen reseptin uusimista voi pyytää joko terveydenhuollon toimipisteessä (esim. terveyskeskuksessa), apteekissa tai sähköisesti eTerveys-palvelun kautta. Apteekissa ja eTerveys-palvelun kautta hoidettu reseptin uusimispyyntö välitetään terveydenhuoltoon.

Asiakas saa tiedon uusitusta eReseptistä matkapuhelimeensa tekstiviestinä, jos hän on antanut matkapuhelinnumeronsa terveydenhuollon käyttöön ja suostumuksen tekstiviestin lähettämiseen. Suostumus kysytään erikseen jokaisella eReseptin uusimiskerralla.

Uusittu eResepti on nähtävissä myös KanTa-sivuilla Omien tietojen katselussa. Asiakkaalle ilmoitetaan, jos eReseptiä ei uusita.

Reseptiä noudettaessa on varauduttava esittämään kuvallinen KELA-kortti tai muu henkilöllisyystodistus.

Paperireseptien uusinta

Uusitut paperireseptit voi noutaa viiden (5) arkipäivän kuluttua sen mukaan, miten kanssanne sovittiin jättäessänne reseptit uusittavaksi:

• Hyrylän tai Riihikallion apteekista

• oman alueen terveyskeskuksen asiakaspalvelupisteestä

• postitetaan kotiin edellyttäen, että reseptien mukana on nimellä ja postimerkillä varustettu kirjekuori.