A

Tuusulan kunnan keskusarkisto

Tuusulan kunnan keskusarkistossa säilytetään kunnan toiminnan tuloksena muodostuneita asiakirjoja. Vanhimmat asiakirjat ovat 1860-luvulta. Tuolloin kunnan ja seurakunnan hallinnon toisistaan erottamisen myötä alkoi muodostua kunnan omia asiakirjoja, kuten kuntakokousten, kunnanvaltuuston ja kunnallislautakunnan ja muiden lautakuntien pöytäkirjoja, verotusasiakirjoja ym. Keskusarkistosta löytyy tietoa kunnallisesta päätöksenteosta ja monenlaisista kuntalaisia koskevista asioista (sosiaali- ja terveydenhuolto, koulut, rakentaminen jne.) 1800-luvulta nykypäivään saakka.

Kysytyintä aineistoa ovat rakennusluvat piirustuksineen ja koulutodistukset. Keskusarkistosta löytyvät rakennusluvat vuoteen 2007 asti, sitä uudempia rakennuslupia voi tiedustella rakennusvalvonnasta.

Lisätietoja saa arkistosihteeriltäArkiston sähköpostiosoite on arkisto@tuusula.fi. Uudempaan aineistoon on mahdollista tutustua sopimuksen mukaan kunnantalolla. Historiallista aineistoa on mahdollista tilata arkistosta sopimuksen mukaan myös kirjaston kokous- tai tutkijatiloihin niiden ollessa vapaana.

Tietoa Tuusulan historiasta on saatavilla myös Tuusulan museosta, jolla on oma arkistonsa.

Arkistolinkkejä:

Arkistolaitos

Kotiseutututkimuksen opas

Tietoa sukututkimuksesta