Tuusulan kunnan keskusarkisto

Tuusulan kunnan keskusarkistossa säilytetään kunnan toiminnan tuloksena muodostuneita asiakirjoja. Vanhimmat asiakirjat ovat 1860-luvulta. Tuolloin kunnan ja seurakunnan hallinnon toisistaan erottamisen myötä alkoi muodostua kunnan omia asiakirjoja, kuten kuntakokousten, kunnanvaltuuston ja kunnallislautakunnan ja muiden lautakuntien pöytäkirjoja, verotusasiakirjoja ym. Keskusarkistosta löytyy tietoa kunnallisesta päätöksenteosta ja monenlaisista kuntalaisia koskevista asioista (sosiaali- ja terveydenhuolto, koulut, rakentaminen jne.) 1800-luvulta nykypäivään saakka.

Kysytyintä aineistoa ovat rakennusluvat piirustuksineen ja koulutodistukset. Rakennuslupia voit kysellä kasvun ja ympäristön asiakaspalvelusta, rakennusvalvonta[at]tuusula.fi tai 040 314 3144. Auki arkisin kello 10-15 tai tilauksesta muina aikoina.

Arkiston sähköpostiosoite on arkisto[at]tuusula.fi. Uudempaan aineistoon on mahdollista tutustua sopimuksen mukaan kunnantalolla. Historiallista aineistoa on mahdollista tilata arkistosta sopimuksen mukaan myös kirjaston kokous- tai tutkijatiloihin niiden ollessa vapaana.

Potilasasiakirjapyynnöt tulee tehdä Keski-Uudenmaan Sote -kuntayhtymälle.

Tietoa Tuusulan historiasta on saatavilla myös Tuusulan museosta, jolla on oma arkistonsa.

Arkistolinkkejä:

Arkistolaitos

Kotiseutututkimuksen opas

Tietoa sukututkimuksesta