Ikäihmisten perhehoidon maksut 2018

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän asiakasmaksut 2019 (Kuntayhtymän yhtymähallitus 27.11.2018 § 145)

Pitkäaikainen perhehoito perhehoitajan kotona

Hoitajan kotona tapahtuva perhehoidon asiakasmaksu kattaa asumisesta, asumiseen kuuluvista yleisistä aineista ja tarvikkeista, siivouksesta, pyykkihuollosta, ruuasta, hoidosta ja hoivasta aiheutuvat kulut. Asiakasmaksu on enintään 85 % asukkaan säännöllisistä nettotuloista.

Pitkäaikainen perhehoito hoidettavan kotona

Hoidettavan kotona tapahtuva perhehoidon asiakasmaksu kattaa asumiseen kuuluvista yleisistä aineista ja tarvikkeista, siivouksesta, pyykkihuollosta, ruuasta, hoidosta ja hoivasta aiheutuvat kulut. Asiakasmaksu on enintään 85 % asukkaan säännöllisistä nettotuloista, josta on vähennetty asumisen kulut (vuokra, yhtiövastike, lämmitys, sähkö, vesi, jätehuolto, kotivakuutus, kiinteistövero). Avio-/avoparilta asumismenoista huomioidaan asiakkaalta puolet.

Lyhytaikainen perhehoito

Lyhytaikainen perhehoito on kestoltaan yli 10 tuntia päiväsaikaan tai yli 12 tuntia yöaikaan ja enintään 14 vuorokautta, 22,50 euroa/vuorokausi

Osavuorokautinen perhehoito

Osavuorokautinen perhehoito on kestoltaan enintään 10 tuntia päiväsaikaan tai enintään 12 tuntia yöaikaan vuorokaudessa, 15,00 euroa/vuorokausi.