Riihikoto

Yhteystiedot

Pellavamäentie 3 D-talo 04320 Tuusula

Palveluesimies Milla Kauppinen p. 040 314 2285

  • Lyhytaikaiskoti Helmi (1. krs) p. 040 314 4770
  • Lehmuskoto (2. krs) p. 040 314 4771
  • Riihikoti (A-talo 2.krs) p. 040 314 4695

Palveluesimies Niina Kantola-Leskinen p. 040 314 2269

  • Tammikoto (3. krs), p. 040 314 4772
  • Saarnikoto (4. krs), p. 040 314 4773

Lyhytaikaishoito, lisätietoja ja paikkavaraukset jaksohoitoon:
vastaava hoitaja Tiina Parkkonen, p. 040 314 2284.

Riihikodon asumispalveluissa toteutetaan vaativaa tehostettua palveluasumista. Palveluasuminen on tarkoitettu ympärivuorokautisesti ja jatkuvaluonteisesti paljon apua tarvitseville vanhuksille, jotka tarvitsevat useissa henkilökohtaisissa toiminnoissa aikaa vievää, jokapäiväistä, ympärivuorokautista hoitohenkilöstön apua sekä säännöllistä ohjausta ja valvontaa, eivätkä enää selviydy itsenäisessä asumisessa kotihoidon turvin eikä perhehoito ole heille soveltuva palvelu.

Yksiköissä on ympärivuorokautinen hoiva ja huolenpito sekä asukkaalle turvallinen, liikkumiselle esteetön ja viihtyisä kodinomainen ympäristö. Jokaisella asukkaalla on oma 25 m² huone omalla kylpyhuoneella. Päivittäistä hoitotyötä toteutetaan aktivoivalla työotteella, yksilöllisesti, asukkaan omat voimavarat ja toiveet huomioiden. Riihikodossa on 76 pitkäaikaista ja 12 lyhytaikaista asukaspaikkaa.

Asiakkaan kokonaishoidon toteutukseen osallistuu moniammatillinen tiimi, joka koostuu sairaanhoitajista, perus-/lähihoitajista, fysioterapeutista, laitoshuoltajista, palveluesimiehistä ja tarvittaessa lääkäristä. Hoitohenkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Asumispalveluihin asukkaat ohjautuvat sosiaali- ja terveystoimen moniammatillisen SAS (Selvitä - Arvioi - Sijoita) -työryhmän kautta.

Asiakasmaksu koostuu vuokrasta, ateriamaksusta ja tukipalvelumaksusta. Palvelumaksuun sisältyy asukkaalle annettavan hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti siivous, liinavaatehuolto ja saunotus. Ateriamaksuun sisältyy aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Lisäksi saatto- ja asiointimaksu tulee tarvittaessa.

Lyhytaikainen jaksohoito tukee kotona asumista. Asiakkaat ovat omaishoidettavia tai yksin/puolison kanssa kotona asuvia vanhuksia, joilla on riski toimintakyvyn ratkaisevaan heikentymiseen. Hoitojakson perusteena voi olla arviointijakso, omaisen loma, jaksottaishoito, päivä- tai yöhoito tai sosiaaliset syyt. Lyhytaikaishoitoa järjestetään Lyhytaikaiskoti Helmissä.
Lisätietoja ja paikkavaraukset jaksohoitoon: vastaava hoitaja Tiina Parkkonen, p. 040 314 2284.

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvonta on palveluntuottajan työkalu, jonka avulla kehitetään ja seurataan palvelujen laatua toimintayksiköiden päivittäisessä asiakastyössä.

Riihikodon omavalvontasuunnitelma