A

Lukukirjapaketit yläkouluille

Tuusulan kirjastot tarjoavat tuusulalaisten koululuokkien käyttöön lukukirjapaketteja: 25 kappaletta samaa kirjaa koko luokan yhdessä luettavaksi. Alakoululaisten lukukirjapaketit löytyvät täältä.

Lainaaminen ja varaaminen

Lukukirjapaketteja voi tiedustella kirjastosta. Kysymykset, toiveet, palautteet ja varaukset voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: lapset.kirjasto(at)tuusula.fi.

Jos haluttu paketti on lainassa, siihen voi jättää varauksen. Pakettia ei kuitenkaan voi varata ennakkoon tietyksi aikajaksoksi. Huomioithan myös, että paketin saapuminen haluttuun noutopisteeseen voi viedä muutaman arkipäivän.

Varausta tehdessä on ilmoitettava seuraavat tiedot:

  • haluttu paketti
  • koulun nimi ja luokka
  • kirjojen määrä (oppilaiden lukumäärä + mahdollinen opettajan kappale)
  • opettajan nimi ja yhteystieto
  • toimipiste, josta paketti halutaan noutaa (kirjasto tai kirjastoauto).

Kirjat lainataan luokan kirjastokortille. Laina-aika on 6 viikkoa, eikä lainoja voi uusia. Kirjat lainataan ja palautetaan omassa kirjakassissaan, ja kaikki kirjat on palautettava yhdellä kertaa.

Huomioithan, että lukukirjapakettien kirjat on tarkoitettu pulpettikirjoiksi! Niitä ei saa viedä kotiin vaan kirjat pidetään luokassa.

HUOM! Koska Lukukirjapaketteihin on usein varausjono, on ensiarvoisen tärkeää, että paketti palautetaan ajallaan ja kokonaisuudessaan. Jos paketista puuttuu kirja/kirjoja, emme voi toimittaa sitä seuraavalle varaajalle.

Tarjolla ovat seuraavat kirjat:

pakettiKökkö

Kökkö, Hanna: Saarikätkö

On kesäloma ja kahdeksas kouluvuosi takana. Manulle avautuu hieno mahdollisuus lähteä melomaan Itä-Suomeen  sekä tietenkin etsimään uusia geokätköjä. Mutta miten pyytää mukaan Helmi, joka tuntuu etääntyneen hänestä kevään aikana? Onko mikään kuin ennen?

Saarikätkö on neljäs osa Hanna Kökön suositussa, geokätköilyn maailmaan sijoittuvassa nuortenkirjasarjassa, jonka aiemmat osat ovat Kätkö (2013), Vaara (2013) ja Varjon jäljillä (2014).

Suositusikä: 6.-9.-luokkalaiset, 133.

Salla Simukka Punainen kuin veri

Simukka, Salla: Punainen kuin veri

Pimiöön on ripustettu kuivumaan pestyjä viidensadan euron seteleitä. Ilmassa leijuu vanhan veren haju. Lumikki anderssonin periaatteena on olla sotkeutumatta asioihin, jotka eivät hänelle kuulu, mutta seteleiden löytäminen kiskaisee hänet keskelle kansainvälistä huumebisnesvyyhtiä. Alati kiihtyvä tapahtumien pyörre heittää Lumikin hengenvaarallisiin tilanteisiin, pakenemaan kylmäverisiä rikollisia ja lopulta salaisiin Jääkarhun juhliin. Tapahtumien taustalla talvi on kylmempi kuin vuosiin, ja pakkanen kurittaa Tampereen katuja.

Suositusikä: 7.-9.-luokkalaiset, 265 s.

 Tähtiin kirjoitettu virhe Green, John: Tähtiin kirjoitettu virhe

Rakkaus on aina vaikeaa, mutta ei mahdotonta silloinkaan, kun on parantumattomasti sairas. Syöpää sairastava 16-vuotias Hazel on onnekas saatuaan muutaman lisävuoden. Elämä tuntuu silti jo eletyltä, kunnes hän tapaa hurmaavan Augustus Watersin. Toisistaan Hazel ja Augustus löytävät sen, mitä eivät ole vielä ehtineet menettää.

Suositusikä: 8.-9.-luokkalaiset/lukio, 338 s.
 pakettiOjanen

Ojanen, Soila: Pokerinaamat

Karo, Alina ja muut kesälomaa viettävät kaverukset valtaavat remontoitavan alakoulun luokkahuoneen mökiksi ja pokeriluolaksi. Yllättävä löytö koulun vintiltä vie heidät seikkailuun, jossa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vastassa on todellisia rikollisia, joiden pokerinaama ei petä.

Suositusikä: 6.-9.-luokkalaiset, 143 s.