Lasten kerhot

Tuusulan kunta tarjoaa avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa Perhekeskus Myötätuulessa Hyrylässä, Perhekeskus Ikiomassa Kellokoskella sekä Notkopuiston perhekeskuksessa Jokelassa. Kerhoja järjestetään 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät ole varhaiskasvatuksen piirissä. Kerhoja järjestetään 1-4 kertaa viikossa 2,5-3 tuntia kerrallaan lapsen iän mukaan.

Kerhot ovat osa avointa varhaiskasvatusta ja toiminta noudattaa Tuusulan varhaiskasvatussuunnitelmaa. Avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoiminnasta vastaa kasvatusalan koulutuksen saanut henkilöstö. Toiminta on pedagogisesti suunniteltua ja se toteutuu vuorovaikutuksessa lasten ja huoltajien kanssa. Toiminnan tavoitteena on edistää lapsen tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. Leikillä on kaikessa toiminnassa keskeinen merkitys. Turvallinen ja myönteinen ilmapiiri on toiminnan perusta. Kerhossa lapset totuttelevat muutaman tunnin eroon vanhemmistaan ja toimimaan yhdessä muiden lasten kanssa.

Kerhojen toiminta-aika on elokuusta toukokuun loppuun, noudattaen koulujen työ- ja loma-aikoja.

Varhaiskasvatuksen kerhoihin on jatkuva haku ja paikat täytetään hakujärjestyksessä.Haku tapahtuu sähköisesti päivähoitohakemuksella. Syksyn kerhoihin haku alkaa keväällä.

Kerhoon osallistuminen ei vaikuta kotihoidon tukeen tai kotihoidon tuen kuntalisään.

Varhaiskasvatuksen kerhot ovat maksuttomia syksystä 2018 alkaen.Lastenkerhot alueittain

Myötätuuli (Hyrylä)

Ikioma (Kellokoski)

Notkopuisto (Jokela)

 

Sivu päivitetty: 10.1.2018