Sampo-kyyti

 

Tiedote Sampo-liikenteen järjestelyistä 2.1.2019 alkaen (julkaistu 14.12.2018).

 

SAMPO-kyyti on Tuusulassa toimiva kutsujoukkoliikennepalvelu. SAMPO-liikenteessä ei ole vakioaikataulua tai vakioreittiä vaan kyydit järjestellään tilausten perusteella. HSL-järjestelmässä autojen tunnuksena on kutsulinja 979. Samaan kuljetukseen pyritään keräämään useita kyyditettäviä, joiden matkustustarvetta sama kuljetus pystyy palvelemaan. Kyydit ajetaan pääasiassa linja-autopysäkiltä linja-autopysäkille. SAMPO-kyyti sopii matkalle, jossa matkustajalla on mahdollisuus joustaa lähtö- ja saapumisajan suhteen.

Näin tilaat Sampo -kyydin:   

SAMPO -liikennettä ajetaan arkipäivinä, pääasiassa klo 9-15 sekä 16-17.

Kyyti tilataan puhelimitse autokohtaisista numeroista arkisin klo 7-17. Puhelu maksaa paikallisverkkomaksun tai matkapuhelumaksun verran.

  • Auto 1, p. 050 343 6041 (Tuusulanjärven länsipuoli, Nahkela) 
  • Auto 2, p. 050 598 6072 (Pohjois-Tuusula)
  • Auto 3, p. 050 467 1823 (Etelä-Tuusula, Tuusulanjärven itäpuoli)

Kartta autojen ohjeellisista liikennöintialueista

Kartta autojen ohjeellisista liikennöintialueista (korkeampi tarkkuus)

Kyytiä kannattaa tiedustella ajoissa. Kyydin voi tilata ennakkoon korkeintaan viisi (5) arkipäivää ennen matkapäivää. Kyyti tulee tilata kuitenkin vähintään puolitoista tuntia (90 minuuttia) ennen matkaa.

Matkaa tilattaessa selvitetään miltä pysäkiltä ja mihin aikaan kutsulinjan auto matkustajan noutaa ja mille pysäkille matkustaja kuljetetaan. Matkaa tilattaessa kutsulinjan kuljettaja esittää matkan tilaajalle seuraavaa mahdollista lähtöaikaa. Kuljettaja voi matkaa tilattaessa myös kieltäytyä toivotun matkan järjestämisestä mikäli tilausta ja autojen ajoaikataulua ja -reittiä ei saada sovitettua toisiinsa.

Tilatun matkan peruuttamisesta tulee ilmoittaa puhelimitse kuljettajalle. Matka on peruttava vähintään 30 minuuttia ennen luvattua noutoaikaa.

Kuljetus voi tulla 10 min luvattua myöhemmin, ja ruuhka-aikana poikkeama voi olla suurempikin. 

Liikennöitsijä

Liikennöitsijä on Taksikuljetus Oy.

Kalusto

Liikennettä ajetaan Tuusulassa kolmella pikkubussilla. Pikkubussikalusto on matalalattiaista.

Matkan hinta

Matka maksetaan HSL:n matkalipputuotteilla. Matkalippu on ostettavissa myös käteisellä kuljettajalta. Tuusulan alueella matkustetaan joko yhden vyöhykkeen sisäisellä lipulla (Kerava-Sipoo-Tuusula –vyöhykelippu) tai Lähiseutu 2 –lipulla. Myös koko HSL-alueen kattava Lähiseutu 3 –vyöhykkeen lippu kelpaa kutsulinjassa tehtävällä matkalla.