A

Veteraanilippu

Tuusulassa kirjoilla oleva sotaveteraani voi saada ilmaisen veteraanilipun. Sekä lippu, että sillä matkustaminen ovat saamisen ja käytön ehdot täyttyessä veteraanille ilmaisia.

Saanti

Lipun voi saada vain Tuusulassa kirjoilla oleva veteraani Matkahuollon Hyrylän tai Järvenpään toimipisteestä. Lipun saadakseen tulee hakijalla olla joko KELA:n R-tunnuksella varustettu kuvallinen kortti, KELAN todistus oikeutuksesta R-tunnukseen tai Tuusulan veteraanitoimikunnan todistus oikeudesta saada veteraanilippu.

Kelpoisuus

Lippu kelpaa kaikilla Tuusulaa suoraan palvelevilla linja-autolinjoilla lukuun ottamatta niitä linjoja, joissa kelpaa vain HSL-alueen matkaliput (Keravan raja linja 738, Maantiekylän läpi menevät HSL:n linjat). Lipulla tehtävien matkojen määrää tai pituutta ei ole rajoitettu. Eli matkustaminen veteraanilipulla Helsinkiin tai Hyvinkäälle onnistuu mainiosti.

Käyttö

Lippua saa käyttää vai kelpoisuus kohdan mukaisilla linjoilla. Lipun käyttäjän tulee voida todistaa olevansa lippuun merkitty henkilö esimerkiksi kuvallisella KELA -kortilla, virallisella henkilökortilla, passilla tai ajokortilla. Mikäli lippua käytetään väärin, se voidaan sulkea (lopettaa sen voimassaolo) sekä ottaa pois.