Tuusulalippu

Lippu kelpaa toistaiseksi vain linja-autoissa.

Lippu on henkilökohtainen aikuisten hintainen lippu. Lapsille (alle 12 vuotta) ei ole lisäalennusta.

Lippu on voimassa 30 päivää ostohetkestä ja sen matkamää­rää ei ole rajattu. Lippu on vyöhykelippu.

Lipunmyyntipaikka: Matkahuolto (Hyrylä, Helsinki ja Järvenpää). Hyrylän Matkahuoltoasiamies: Hyry-Baari Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula, puh. 09 2759186. Ensimmäisen lipun oston yhteydessä täytetään Matkahuollossa ns. ostotosite ja ostajan on todistettava henkilöllisyytensä. Lisäkauden voi lipulle ostaa myös linja-autosta tai R-kioskilta. Matkahuollosta saa lipun käyttöön lisätietoja.

Lippu kelpaa Matkahuollon lipun hyväksyvillä Tuusulan ja Vantaa-Helsinki -alueen välisillä suorilla linjoilla, Tuusulan sisällä, välillä Hyrylä - Keravan asema, sekä Nukarilla ja Terrisuolla Hämeentien varressa sekä Haarajoella Vanhan Lahdentien pysäkeillä. Lippu ei kelpaa vain HSL:n ostamilla linjoilla tai pikavuoroilla. Vaihdot ovat ilmaisia, koska matkustusoikeus ei ole sidottu matkojen määrään.

Lippu ladataan älykortille (toimikortille). Uudesta kortista peritään 6,50 euron korttimaksu. Tuusulan sisäinen lippu on toistaiseksi oma lippunsa (oma esi­painettu kortti). Lippu myydään vain lipun käyttäjälle, jonka tulee olla tuusula­lainen tai HSL -kuntien asukas. Älykortti ja ensimmäinen lippu ostetaan aina Matkahuollosta.

Lippua ei myydä muita matkustustukia saaville (esimerkiksi ei myydä Kelalta toisen asteen koulumatkatukia saaville). Tuusulalippu (mukaan luettuna sisäinen lippu) ei käy osasuorituksena lipun kelpoisuutta pitemmillä matkoilla eikä naapurikuntiin suuntautuviin matkoihin (yllä mainituin poikkeuksin).


 

Vyöhykkeet ja hinnat 2017:

  • Lippujen myynti ja uudelleenlataus on loppunut 31.12.2017
  • Tuusulaliput kelpaavat toistaiseksi myös Tuusula-Kerava -bussivuoroilla, joissa on Matkahuollon korttia lukeva lippulaite
  • Tuusulan sisäinen 35 euroa
  • Etelä-Tuusula-Vantaa 84 euroa
  • Etelä-Tuusula-Helsinki 110 euroa 
  • Pohjois-Tuusula-Vantaa ja Helsinki 110 euroa 
  • Etelä- ja Pohjois-Tuusulan raja kulkee linjalla Jäniksenlinna - Järvenpää