HSL-yhteistyö

Tuusulan kunta liittyy Helsingin seudun liikenne (HSL) -kuntayhtymään 1.1.2018.

Tuusulan HSL-jäsenyyttä käsittelevä infosivusto on julkaistu osoitteessa https://www.hsl.fi/tuusula.

 

HSL -laatii Tuusulan linjastosuunnitelmaa vuosille 2019-2029. Työ on käynnistynyt syksyllä 2017 ja päättynyt kesäkuuussa 2018.

Linjastosuunnitelmaa koskeva yleinen HSL-sivu on julkaistu osoitteessa https://www.hsl.fi/linjastosuunnitelmat/tuusula-kerava

Tuusulan ja Keravan linjastosuunnitelman blogi on aukaistu osoitteessa https://tuusulakerava.blogspot.fi/

 

HSL-lippuyhteistyö vuoden 2017 loppuun asti:

Tuusulan kunnan ja Helsingin seudun liikenne (HSL) -kuntayhtymän välillä on lippuyhteistyösopimus, jonka perusteella Tuusulan kunnan asukkaalla on oikeus ostaa seuraavia HSL-matkalippujärjestelmään kuuluvia aikuisten henkilökohtaisia kausilippuja samaan asiakashintaan, jolla niitä myydään HSL-alueen asukkaille:

  • Helsingin sisäinen lippu: oikeuttaa matkustamaan Helsingin alueella bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla
  • Espoon sisäinen lippu: oikeuttaa matkustamaan Espoon ja Kauniaisten alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä
  • Vantaan sisäinen lippu: oikeuttaa matkustamaan Vantaan alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä
  • Seutulippu: oikeuttaa matkustamaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella kuntien sisäisessä ja seudullisessa bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla.

Kehyskuntaliput ladataan HSL:n henkilökohtaiselle matkakortille, jonka voi hankkia matkakortin palvelupisteestä. Palvelupisteessä korttiin päivitetään kotikunta ja asiakasryhmä, joiden perusteella määräytyvät lippujen osto-oikeudet. HSL-alueen kehyskuntalippuja on vain aikuisille eli 17 vuotta täyttäneille, ei lapsille, koululaisille, opiskelijoille eikä muille erityisryhmille.

Lisätietoja kehyskuntien asukkaiden HSL-lipuista saat HSL:n sivuilta.