A

Omahoito

Tukea omahoitoon

Terveysneuvonta
ma-pe klo 12-13
p. 09 8718 3800

Sairaanhoitajan puhelinneuvonta auttaa, jos tarvitset neuvontaa terveysasioissa, sairauksien hoito-ohjeita tai tietoja terveyspalveluista.

Järjestötoiminta
Tuusulassa toimivien eri järjestöjen ja yhdistysten yhteystietoja löytyy yhdistysrekisteristämme.

Kansanterveysjärjestöt tarjoavat sairauksiin liittyvää tietoa ja vertaistoimintaa. Tuusulassa toimii myös monipuolisesti erilaisia liikunta- ja urheilujärjestöjä.

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi. Omahoitoon sisältyy myös sairauksien ennaltaehkäisyä ja -hoitoa. Omahoito-sivuille on koottu tietoa, joka auttaa sinua arvioimaan terveyttäsi ja sairausriskejäsi sekä pitämään huolta terveydestäsi. Saat myös tukea elämäntapojesi muutoksissa.

Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus

Sähköisen terveystarkastuksen ja -valmennuksen avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi hyvään ja terveeseen elämään ja saada tietoa terveyteesi vaikuttavista tekijöistä. Sähköisen terveystarkastuksen avulla näet, miten elämäntavat vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Terveystarkastuksen jälkeen voit ottaa käyttöösi sähköisen terveysvalmennuksen, jossa voit asettaa itsellesi tavoitteita ja seurata edistymistäsi. Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus on maksuton palvelu kaikille tuusulalaisille.

Aloita Duodecim sähköinen terveystarkastus napsauttamalla alla olevaa kuvaa

starbanneri 

eOmahoitokirjasto

Duodecim eOmahoitokirjasto tarjoaa sinulle hyödyllistä ja luotettavaa sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon tueksi. Palvelusta löytyvät sairautesi tai riskitekijäsi hoidon tärkeimmät sisällöt koottuina tiiviiksi kokonaisuuksiksi. Voit lukea yksityiskohtaisempaa tietoa sekä saada käytännön neuvoja mm. astman, diabeteksen, eteisvärinän, nivelrikon, reuman, sepelvaltimotaudin, sydämen vajaatoiminnan ja verenpaineen omahoitoosi.

eomahoitobanneri

Tietoa ja testejä terveydestä ja hyvinvoinnista

Omahoitopolut.fi on kansalaisille suunnattu verkkopalvelu, josta löytyy luotettavaa tietoa ja testejä terveydestä ja hyvinvoinnista. Myös ammattilaiset voivat hyödyntää palvelua esimerkiksi elintapaohjauksessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tuottanut palvelun tietosisällön yhdessä eri yhteistyökumppanien kanssa.

Logo terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Omakanta

Omakanta-palvelussa voit katsella omia terveystietojasi. Omakanta on kansalaisten verkkopalvelu, joka näyttää terveydenhuollon kirjaamia tietoja potilaasta ja hänen lääkityksestään.

Kanta logo

Terveyskylä.fi

Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin.

Verenpaineen itsemittaus

Tuusulan sosiaali- ja terveysasemilla on verenpaineen itsemittauspisteet, jotka on tarkoitettu omahoidon tueksi. Pisteessä voi  mitata verenpaineen itsenäisesti ja se on kaikille avoin. Verenpaineen kotimittaus -video ja verenpaineen kotimittaus -artikkeli opastavat sinua yksityiskohtaisesti miten mittaus suoritetaan luotettavasti. 

Terveyskirjasto

Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia.

Lääkityslista

Tee oma lääkityslistasi ja huolehdi myös läheisesi lääkityslista kuntoon tutustumalla Kuka tietää lääkityksesi-esitykseen sekä Ajantasainen lääkityslista-videoon.

Terveyden edistäminen Keski-Uudenmaan sotessa

Keski-Uudenmaan soten alueellisessa valmistelutyössä toimii monialainen Terveyden edistämisen työryhmä. Työryhmän tavoitteeena on omahoidon osuuden vahvistaminen tuottamalla alueellisesti yhtenäinen itsepalvelun sähköinen palvelukokonaisuus. Palvukokonaisuudella mahdollistetaan tuki itsenäiseen terveyden edistämiseen muun muassa sähköisten valmennusohjelmien keinoin. Yhteistyö muiden toimijoiden kuten asiakkaan läheisten, yhdistysten ja vapaaehtoisten sekä muiden ammattilaisten kanssa lisääntyy.

"Terveys on sopeutumiskykyä elämän laineilla ja kykyä pärjätä omillaan!" (Hietanen P)

Ammattilaisen tehtävänä sosiaali- ja terveyspalveluissa on auttaa asiakasta oivaltamaan omahoidon ja itsepalvelun mahdollisuudet terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija.

Auta ja tue asiakastasi lisäämään omaa hyvinvointiaan ja terveyttään!

Terveyden edistämisen omahoidon vahvistaminen -Sähköinen opas ammattilaisille